Sultangazili Kursiyerlerden “Gelincik Çiçeği” Temalı Sergi
Sultangazi Belediyesi’nin Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezleri’nde 2023-2024 döneminde eğitim gören kursiyerleri “gelincik çiçeği” temalı yıl sonu sergisi düzenledi. El emeği göz nuru ürünler görücüye çıkarken gelincik çiçeği teması işlenen sergi Filistinli kadınlara ithaf edildi.

Kadınların sosyal hayatta daha güçlü bir şekilde var olmalarını destekleyen Sultangazi Belediyesi, sanat ve mesleki eğitim kurslarında kadınların hobilerini mesleğe çevirmesine yardımcı oluyor.

İlçedeki sanat ve meslek kurslarında 2023-2034 eğitim- öğretim döneminde eğitim gören kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergi, Sultangazi Belediye Nikah Salonu fuaye alanında düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, Halk Eğitim Müdürü Aziz Akdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, işaret dili öğrencilerinin İstiklal Marşı okuması ile başladı.

Güçlü Kadın Güçlü Toplum

Güçlü kadının güçlü toplumu oluşturduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Bizim isteğimiz, önce kadının kendi değerini bilmesi… Kadın kendi değerinin ne kadar farkında olursa ailesine, çevresine ve topluma o kadar faydalı olabilir. Bizler sanat ve meslek kurslarını, kadınlarımızı sosyal hayatta desteklemek ve ayaklarının yere daha sağlam basması için veriyoruz. Kursiyerlerimiz eğitimlerini aldıktan sonra da tüm donanımı ve yeteneğiyle kendini güçlü hissederken aile bütçesine de katkısı olsun istiyoruz. Bizim belediye olarak önceliğimiz budur. Bunu kültürel ve sosyal faaliyetlerimizle daha da güçlendireceğiz ve sizlere daha güçlü bir hizmet vereceğiz. Biz belediye olarak vatandaşlarımızı mutlu etmek için varız. Sergide emeği geçen, canla başla çalışan, işini yürekten sahiplenen kültür merkezlerimizdeki çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ” dedi.

Pastacılıktan Gelinliğe

Kursiyerlerin pastacılıktan hasır işlemeciliğine, amigurimi oyuncaklardan dikiş-nakışa, kuaförlükten el işlemelerine, yağlı boya tablolarından gelinliğe el emeği göz nuru ürünleri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Sonsuzluğu, aşkı, sevgi ve nezaketi simgeleyen “gelincik çiçeği” teması işlenen sergi, kursiyerler tarafından Filistinli kadınlara ithaf edildi.