Yeşil Alan ve Parklar

FATMA SEHER ERDEN PARKI

PARKLAR

Çağdaş yaşamda vazgeçilmez olan yeşil alanları, imar planları doğrultusunda hayata geçirirken, bir çok parkı da ilçeye kazandırdık. Bugüne kadar şehrin muhtelif yerlerinde bakımsızlık sebebiyle kötü görüntüler oluşturan çok sayıda alanı estetik hale getirirken, açık hava spor alanları, dinlenme yerleri ve yeşil alanlar ile çocuk oyun alanları oluşturduk.

• Yeşil alanları ilçe halkının ihtiyaçları doğrultusunda yeniden şekillendirdik.
• İlçe genelinde 94 olan park sayısını 300’e çıkarttık.
• Parklara 203 otomatik sulama sistemi yaptık.
• 180 parka aydınlatma sistemi kurduk.
• Bir çok cadde, sokak, meydan ve refüjlerde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yaptık.
• Bölgedeki tüm ağaçların bakım ve budama işlerini yaptık.
• Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5 m2’ye çıkardık.

TEMATİK PARKLAR

İlçe genelinde tüm parklara modern oyun grupları yerleştirdik ve kauçuk zeminle döşedik. Parkların duvarlarını ve park içerisindeki trafo binalarını yağlı boya ve grafiti çalışmalarıyla güzel bir görünüme kavuşturduk. Bölgeye uyumlu ve mevsimlik bitkilerle parklara rengarenk bir görünüm kazandırdık. Parkları müstakil sulama sistemleriyle destekledik. Öte yandan birçok parkı “Tematik Park” olarak inşa ettik.
Proje Galerisi