VEZNECİLER-SULTANGAZİ-ARNAVUTKÖY METRO HATTI 3. HAVALİMANINA UZATILIYOR

Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy metrosu hayata geçiyor. Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerini yer altından birleştirecek metro hattına ilişkin proje, 2019 sonrasında hizmete girecek. 19 istasyondan oluşacak 15,13 kilometrelik hatla Vezneciler- Sultangazi arası sadece 19 dakika sürecek. Hattın diğer entegrasyon noktası olan Halkalı-3. havalimanı metrosu da Arnavutköy merkez ile bağlantılı olacak. Böylelikle tarihi yarımadadan ve İstanbul’un en yoğun ilçelerinden olan Eyüp-Gaziosmanpaşa ilçelerinden gelen yolcuların Sultangazi’den 3. Havalimanı’na ulaşması sağlanacak. Vezneciler-Sultangazi- Arnavutköy Metro hattında yer alacak istasyonlar şunlar olacak:

•Vezneciler
•Saraçhane