KUZEY MARMARA OTOYOLUNUN SULTANGAZİ GÜZERGAHI YAPIMI DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan “Kuzey Marmara Otoyolu”nun Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu, Sultangazi İlçesi’nde Alibey Barajı mansabından yer altına alınıyor. Bu yol Cebeci Halk Ekmek Fabrikası’nın yanından yüzeye çıkacak. Böylece Kuzey Marmara Otoyolu, dünyanın en büyük havalimanı olan 3. Havalimanı’na uzamış olacak. Bu yol aynı zamanda taş ocakları ile yerleşim birimleri arasında da sınır oluşturacak. Kamyonlar artık kuşaklama yol güzergâhını kullanamayacak. Kamyon araç trafiği, çevre yolu ve farklı güzergâhlara yönlendirilecek. Böylece kamyonlardan kaynaklanan toz ve gürültü kirliliği de asgari seviyeye indirilmiş olacak. Projeye göre Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze-Şekerpınar Balcık’tan başlıyor. Akfırat-Tepeören ve Kurnaköy sapağından geçen yol, Sultanbeyli’den ilerliyor. Samandıra ve Alemdağ’dan geçtikten sonra Beykoz, Paşamandıra, Riva ve Poyrazköy’ün ardından da 3. Köprü’ye bağlanıyor. 3. Boğaz Köprüsü’yle Avrupa Yakası’na bağlanan yol Garipçe’den sonra Uskumruköy ile Demirciköy’ün arasından geçip Alibeyköy, Eyüp ve Gaziosmanpaşa’dan Sultangazi’ye ulaşacak. Yol, Büyükçekmece Gölü’nün kuzeyinden, Çatalca’ya ilerleyerek Silivri-Gazitepe’de yapılan 3. Havalimanı’nın yanından TEM Otoyolu ile Kınalı’ya ulaşacak.
Proje Galerisi