Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, “Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası”na ev sahipliği yaptı. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ise hediyelerini Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay takdim etti. Ödül töreninde konuşan Başkan Altunay, eğitimin önemine dikkat çekti. Sultangazi Belediyesi olarak ilçeye 50 yeni okul binası kazandırıldığını ifade eden Başkan Altunay, eğitime yönelik yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Çocukları ve gençleri bilimle buluşturan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi farklı bir etkinliği ev sahipliği yaptı. Türkiye genelinde yapılan “Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası” Sultangazi’de düzenlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi yapılan turnuvaya ilçe genelinde 32 okuldan 105 öğrenci;  mangala, pentago, EQulibrio, Q-Bitz, kulami, reversi  gibi zeka ve akıl oyunlarında mücadele etti. Turnuvada çeşitli kategorilerde birinci olan öğrenciler 4 Nisan’da yapılacak İl turnuvasında Sultangazi’yi temsil edecek.

Turnuvada dereceye giren öğrencilere ise hediyelerini Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay takdim etti. Ödül töreninde konuşan Başkan Altunay, eğitimin önemine dikkat çekti. Sultangazi Belediyesi olarak ilçeye 50 yeni okul binası kazandırıldığını ifade eden Başkan Altunay eğitime yönelik yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Turnuvanın yapıldığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nin Sultangazi Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Altunay şunları söyledi:

“Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde çocuklar, buradaki bilim atölyelerinde eğlenerek bilimin temel ilkelerini öğreniyorlar. Bilim Merkezi'nde ayrıca yetişkin ve çocuklara yönelik kütüphane ile spor salonu da yer alıyor. Bu merkezi hayata geçirirken temel amacımız çocuklarımızın gözlem, deney ve araştırma yapmaya teşvik ederek, özgün düşüncelerini geliştirmelerine fırsat sunmaktı. Bu düşüncemizi daha sonra bir adım daha ileri taşıyarak  ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetenekli geleceğin bilim insanlarını keşfetmekti. Görüyorum ki, çocuklarımızın azmi ve gayreti bu hedefe ulaşmada bizlere büyük umutlar vermektedir.”

Başkan Altunay konuşmasında ayrıca turnuvaya katılan tüm öğrencilere bisiklet hediye edeceğinin de sözünü verdi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Zeka ve Akıl Oyunları Turnuvası”nda dereceye giren öğrenciler ise şunlar:

Mangala Oyunu Ortaokul Öğrencileri

Mustafa Selim