Yayla Mahallesi Sakinleri Tapularına Kavuştu

19 Şubat 2020 06:26

Sultangazi Belediyesi, Yayla Mahallesi'ndeki imarsız alan sorununu çözüme kavuşturdu. Kadastral alanları kapsayan imar uygulaması sonrası, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, hak sahiplerine tapularını dağıttı.

Sultangazi Belediyesi'nin 2017 yılında başlatmış olduğu imar uygulaması sonucunda Yayla Mahallesi'ndeki tapu sorunu çözülmüş oldu. 30 hektarlık bir alanı kapsayan imar uygulaması neticesinde tapu malikleri parsellerine kavuştu. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'un katılımıyla toplu tapu dağıtım töreni düzenlendi.

"72 Günde Okul İnşa Ettik"

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Yayla Mahallesi'ndeki sorunların tek tek çözüldüğünü vurguladı. Başkan Dursun, "Tüm hukuki sıkıntıların üstesinden gelerek Yayla Mahallemizdeki riskli okul binasını yıkarak yerine 72 gün gibi kısa bir sürede 19 dersliği olan deprem yönetmeliğine uygun bir bina inşa ettik. 20 yıldır çözülemeyen problemi çözdük. Okulumuz komşularımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

"Tapu Girişimleri 2017 Yılında Başladı"

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Yayla Mahallesi'nde gerçekleştirilen imar uygulamasına açıklık getirdi. Başkan Dursun," Sultangazi Belediyesi, 2017 yılında başlatmış olduğu imar uygulamasının 31 Mart seçimleri öncesi bütün bürokrasisini tamamlamıştı. Şartları zorlayarak, zorlukların üstesinden gelerek tapuları çıkarmayı başardık. Kısacası yapılmış hizmetleri sahiplenmek yerine, vatandaşımıza hizmet ulaştırılırsa milletimiz takdir edecektir" dedi.

"İlçemize Fen Lisesi Kazandıracağız"

Başkan Dursun, Yayla Mahallesi'ne yapılacak yeni hizmetlerin de müjdesini verdi. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun," Kadınlar Spor Merkezimizi mahallemize kazandırdık. Kayıtlarımız devam ediyor. Gençlerimiz daha çok okusun diye biri burada olmak üzere 15 mahallemize kütüphane kazandıracağız.  İlçemize nitelikli bir lise kazandırmak adına Yayla Mahallemizde bir Fen Lisesi yapılması için ilk adımları attık. Yanında ortaokulu ve spor salonu da bulunacak. Sultangazimiz'de artık bir Fen Lisesi olacak ve o da Yayla Mahallesi'nde olacak" diye belirtti.

"Sorunlarımız Tek Tek Çözülüyor"

Yayla Mahalle Muhtarı Hasan Mutlu, başta Av. Abdurrahman Dursun olmak üzere Sultangazi Belediyesi'ne tapu sorununu çözdüğü için teşekkür etti. Muhtar Mutlu, "Mahallemizdeki sorunlar Başkanımız sayesinde bir bir çözülüyor. Mahalle sakinlerimiz adına Başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Dursun, hak sahiplerine tapularını dağıttı. Tapu malikleri, yıllardır süregelen imar sorununun çözüme kavuşması konusundaki mutluluklarını dile getirerek bir kez daha teşekkür etti.