Türkiye'yi Duygulandıran Küçük Kahramanlara Ziyaret

04 Ekim 2019 10:15

İstanbul'da geçtiğimiz hafta meydana gelen depremde Sultangazi'deki bir okulda tahliye sırasında 2 minik öğrenci yürüme engeli olan arkadaşlarının koluna girerek dışarı çıkmasına yardımcı olmuştu. Olayın ardından Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, küçük kahramanları sınıflarında ziyaret etti.

İstanbul'da meydana gelen 5,8 şiddetindeki deprem okullarda da büyük paniğe neden oldu. Deprem sırasında sınıflar hızla tahliye edildi. 1950 öğrencinin öğretim gördüğü Sultangazi'deki Yunus Emre İlkokulu'nda kameraya yansıyan görüntüler Türkiye'nin içini ısıttı.

Öğrenciler deprem sırasında can havliyle kendilerini dışarı atmaya çalıştı. 3/C sınıfı öğrencileri 8 yaşındaki Berat Yalçın ve Aleyna Revna Çelik ise paniğe kapılmadan aynı sınıfta eğitim gördükleri Ecrin Başkaya'ya yardım eli uzattı. İki küçük öğrenci, yürüme engelli Ecrin Başkaya'nın koluna girerek dışarıya çıkardı. Kameraya yansıyan o görüntüler tüm Türkiye'yi duygulandırdı.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, küçük kahramanları sınıflarında ziyaret etti. Başkan Dursun'un öğrencilere bir de sürprizi vardı. Berat Yalçın, Aleyna Revna Çelik ve Ecrin Başkaya'ya dizüstü bilgisayar, diğer öğrencilere de oyuncak hediye edildi.

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, yardımlaşmanın güzelliğini bir kez daha büyük küçük herkese gösteren üç öğrenciye teşekkür etti,"Onlar Türkiye’nin umudu oldular. Yardımlaşmanın nasıl olması gerektiğini, dostluğun nasıl olması gerektiğini, en zor zamanda bile dostunu geride bırakmamayı öğrettiler bize. 5,8 etkisindeki deprem onlara etki etmedi. Ben küçük yavrularımızı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

"Doktor Olmak İstiyorum"

Başkan Dursun, yürüme engelli öğrenci Ecrin Başkaya ile bol bol sohbet etti,küçük kıza büyüyünce ne olmak istediğini sordu. Ecrin Başkaya bu soruya "Doktor olmak istiyorum, ben de hastalara yardım edeceğim" diyerek yanıt verdi.

Başkan Dursun, Ecrin'e yardım eli uzatan iki öğrenciyle de yakından ilgilendi. Aleyna Revna Çelik, "Ecrin'in sınıfta kaldığını görünce yardım ettik" derken Berat Yalçın ise "Orada bırakamazdım orada kalsa üzülürdüm" diyerek olay anını anlattı.