Tıp Bayramı Sultangazi'de Coşkuyla Kutlandı

İstanbul’un düşman işgaline karşı tepkilerini dile getirmek için Tıp öğrencilerin 14 Mart 1919 yılında ilk kez kutlamaya başladığı “Tıp Bayramı” bu yılda coşkuyla kutlandı. Etkinlik kapsamında Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,  ilçedeki resmi ve özel sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.  Belediye Hizmet binasında düzenlenen akşam yemeğinde tekrar sağlık çalışanları ile bir araya gelen Altunay, sosyal belediyecilik anlayışıyla sağlık hizmetlerine yönelik projelerin öncelikli olarak hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

1919 yılında İstanbul’un düşman işgaline karşı tepkilerini dile getirmek için tıp öğrencilerin 14 Mart’ta kutladığı “Tıp Bayramı”,  geleneksel olarak kutlanmaya devam ediliyor.

14 Mart Tıp Bayramı, Sultangazi’de yapılan etkinliklerle kutlandı.

Etkinliğin ilk adresi İlçe Sağlık Grup Başkanlığı oldu.  Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Molla’yı makamında ziyaret ederek, Tıp Bayramı’nı kutladı.

Başkan Altunay daha sonra ilçedeki resmi ve özel sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Sultangazi Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, belediye binasında sağlık çalışanlarına bir de akşam yemeği verildi. Yemeğe Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Molla, Sultangazi Belediye başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Sultangazi Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Molla, böyle bir etkinlik düzenlediği için Belediye Başkanı Cahit Altunay’a teşekkür ederek, günün anlam ve önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı.

Belediye Başkan Cahit Altunay da 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, “Sultangazi yeni ilçe oldu. Bazı ilkleri yaşıyoruz. İlçenin ayağa kalkması için hızlı adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonra daha sık bir araya gelerek, sorunlarımızı daha çabuk çözeceğiz” dedi.

Hekimlerin 1919 yılından beri Tıp Bayramı’nı kutladığını belirten Başkan Altunay konuşmasında şunları söyledi:

“Canımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin hayatımızdaki yeri yadsınamaz. Bu anlamda hayatımızın can damarları olan Türk Hekimlerinin çalışma azmi tarih boyunca hiçbir zaman azalmamış aksine artarak Türkiye'nin içinde bulunduğu her şartta devam etmiştir.  Hiç şüphesiz hekimlerimizin gerçekleştirmiş oldukları bu onurlu çalışmalara insanlık her zaman minnettar olacaktır.”

Sosyal belediyecilik anlayışıyla sağlık hizmetlerine yönelik projelerin öncelikli olarak hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Altunay, sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Sultangazi’de 12 olan Aile Sağlığı Merkezi sayısını  18’e çıkarıldığını belirten Altunay, “Sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan hasta,  engelliler çin temel sağlık hizmetleri ayaklarına götürmeye çalışıyoruz. Öte yandan siz değerli hocalarımızın katkısıyla sağlık seminerleri düzenleyerek ilçe halkını bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

“Sağlıklı bir toplum için temiz bir çevre önemli” diyen Altunay, salgın hastalıklara  karşı tüm okulların, camiler ve kamuya açık tüm mekanlar  dezefenkte edildiğini, ev ve hayvanların ise ücretsiz aşılandığını söyledi.

Yemek sonrasında ise sağlık personelin sorunlarını dinleyen Başkan Altunay,  sorunların çözümü noktasında gereken çabayı göstereceklerini ifade etti.