Sultangazili İzciler'den Veda ateşi

25 Haziran 2019 02:40

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “İzci Kampı” çocukların ilgi odağı oldu. Bu yıl düzenlenen İzci Kampı'nda eğitim alan ilk öğrenci grubu altı gün süren eğitimin ardından veda ateşi programıyla eğitimlerini tamamladılar. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da öğrencilerin veda ateşi heyecanına ortak oldu.

Sultangazi Belediyesi,  izci olmak isteyenlere kapılarını açtı. Mimar Sinan Şehir Ormanı'nda düzenlenen “Sultangazi Belediyesi İzci Kampı”nda 09-16 yaş grubundaki öğrencilere ücretsiz eğitim veriliyor. Gruplar halinde verilen eğitimlerde binlerce öğrenci, izciliğe ilk adımlarını atıyor.

Bu yıl düzenlenen kampta ilk öğrenci gurubu altı günlük eğitimlerini tamamlayarak veda ateşi programıyla uğurlandı. İzcilik Kampı’nda yapılan etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Kamp ateşinin yakılmasıyla başlayan veda programında bir haftalık izcilik eğitimi alan 132 öğrenci, kol kola girerek “Ateş Rondu”nu okudu. İzci marşlarını da okuyan izcilerin sunduğu gösteriler, ailelerinden büyük beğeni topladı.

Gecede bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Dursun, İzcilik Kampı’nda yapılan etkinliklerle doğal koşullarda mücadeleyi öğreterek, öğrencileri hayata hazırladıklarını söyledi. Başkan Dursun, "İzcilerin doğada nasıl davranacaklarına dair 6 günde edinmiş oldukları kendi tecrübeleri, öğretmenlerimizin büyük desteğiyle hayata karşı çok daha dirençli hale geldiler. Buradan çok iyi izciler ve sporcular çıkabilir. Emek verince,  gayret edince ve birlikte aynı duyguyu teneffüs edince başarılar kaçınılmaz olur. Hizmet veren bütün ekibi canı gönülden tebrik ediyorum. Farklı ilçelerden gelen izciler burada çok güzel dostluklar edindiler" dedi.

Konuşmasında başkan Dursun, aileleri çocukların teknoloji bağımlılığı konusunda da uyarılarda bulundu. Kamp ateşinin etrafında toplanan izcilere program sonunda Başkan Dursun, katılım belgelerini verdi.