Sultangazili Çocuklardan Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

05 Ekim 2022 03:39

Sultangazi Belediyesi, can dostlarımızı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de yalnız bırakmadı. Günün anlam ve önemine ithafen barınaktan kedi sahiplenen hayvan severlere kedi evi ve mama hediye edildi. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, ”Sevimli dostlarımızın kıymetini bir günle sınırlandırmıyor, onlara elimizden geldiğince yardım eli uzatıyoruz” diye belirtti.

Düzenli olarak ilçe genelinde sokak hayvanlarının yoğun olduğu noktalara mama ve su takviyesi yapan Sultangazi Belediyesi, can dostlarımızı yalnız bırakmıyor. Ekipler, sokaktaki yaralı ve hasta hayvanlara da yardım eli uzatıyor. Ekip aracıyla teslim alınan hayvanların, hayvan bakımevinde tedavileri yapılıyor. Süreç, veteriner kontrolünde titizlikle takip ediliyor. Bakımevinde sağlığına kavuşan hayvanlar, sahiplenilmek üzere barınağa bırakılıyor.

Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret

Sultangazi Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ortaokul, lise ve anasınıfı öğrencileri de Sultangazi Belediyesi barınağını ziyaret etti. Öğrenciler barınaktaki hayvanları bol bol sevdi, fotoğraf çektirdi. Görevliler, hayvanlar hakkında öğrencileri bilgilendirerek sokak hayvanlarına duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi. Öğrencileri Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci de yalnız bırakmadı.

Mama ve Kedi Evi Hediye Edildi

Hayvan severler hayvanları koruma günü kapsamında kedi-köpek sevmek için barınağa geldi. Yavru kedi sahiplenen hayvan severlere hediye olarak kedi evi ve mama da verildi.

“Bir günle sınırlandırmıyoruz”

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bizler her gün olduğu gibi Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de sevimli dostlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Düzenli olarak belirli noktalara mama ve su bırakıyoruz. Can dostlarımızın bizlere ihtiyacının olduğunu unutmadan onlara yardım eli uzatıyoruz. Tüm komşularımızı sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.