Sultangazili Bayanlar Dünya Rekoruna İmza Attı

Dünya Kadınlar Günü’nde Sultangazili hanımlar, bir dünya rekoruna imza attı.  Sultangazi Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Sultangazili hanımlar, aynı anda örgü örme rekoru kırdı.

Nakış ve elişi tarih boyunca kadınla ilişkili olmuş, kadınlar bu zanaatı geliştirerek yaratıcılıklarını göstermeye çalışmıştır. Sultangazi Belediyesi, kuşaktan kuşağa kadının potansiyelini ortaya koyduğu elişi örme sanatını, Dünya Kadınlar gününde rekora dönüştürdü.

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın başkanlığındaki jüri heyeti karşısında ev hanımları Aynı Anda “Örgü Örme Rekoru” kırdı. .

Avşaroğulları Düğün Salonu’nda  dünya rekoru kırmak üzere hazır bulunan bayanlara Sultangazi Belediyesi tarafından yün ve şiş dağıtıldı. Start düdüğünün çalmasıyla birlikte hanımlar, örgü örmeye başladılar. Etkinlik sonunda 151 bayan aynı anda örgü örerek, dünya rekoruna imza attılar.

Rekor denemesinde örülen bereler ise Sultangazi Belediyesi Elden Ele Yardım Çarsında ihtiyacı olan çocuklara dağıtılacak.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınların çalışma hayatında daha aktif rol almasını istedi. “Kadınla erkeği bir elmanın iki yarısı olarak tarif eden bir kültürün mirasçılarıyız” diyen Altunay, Sultangazi Belediyesi olarak sosyal hayata dönük tüm projelerimizde önceliğin bayanlar olduğunu söyledi.

Sultangazi Belediyesi olarak düzenlenen 8 branşta Meslek Edindirme kurslarıyla 4 binden fazla bayanın meslek sahibi olduğuna dikkat çeken Altunay şunları söyledi;

“Kadınlarımız artık evlerinde oturmuyor. Birer meslek sahibi olarak geleceğe güvenle bakıyor. Okuma yazma kurslarımızda eğitim alan 4 bine yakın bayan ise artık sosyal hayatın içerisinde kendine daha çok güvenen, okuyan-yazan, düşündüğünü kağıda döken toplum bireyleri haline geldiler.  Aile içi eğitim ve sağlık seminerleri ile yüzlerce bayan aile içi iletişim ve sağlık alanında bilgiyle donatıldı. Kültür gezileriyle bayanlar tarihi ve turistik mekanlarını gezerken, İstanbul’un tarihi zenginliklerine bir kez daha tanık oldu. Sultangazi Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik projelerimiz hız kesmeden devam edecek.”

Dünya rekoru denemesinde en çabuk örgüsünü tamamlayan bayanlara çeşitli hediyer dağıtıldı.

Örgü örme rekorunun ardından Sultangazili hanımlar kendileri için düzenlenen müzik ve eğlence programıyla ise gönüllerince eğlendiler.