Sultangazi’ye Bisiklet Yolu

09 Eylül 2020 06:44

Sultangazi Belediyesi, ilçe genelinde bisiklet kullanımını artırmak ve sporu günlük yaşamın bir parçası haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı’na bisikletlilerin rahatça kullanabileceği bir yol kazandırılıyor.

Sağlıklı bir yaşam için spor yapmak büyük önem taşıyor. Ancak çoğu kişi günlük hayatın yoğun temposundan spor yapmayı ihmal ediyor.Spor yapmak için bahaneleri ortadan kaldırmak isteyen Sultangazi Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sultangazi Belediyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı’nda sporseverlerin rahatça bisiklet sürmeleri için bisiklet yolu uygulamasını hayata geçirdi. Yolun bir kısmına mavi şerit çekilerek bisikletlilere ayrıldı. Böylece bisikletlilerin rahatça sürüş yapmalarının yanı sıra, yayaların da güvenliği sağlanmış oldu.

Sultangazi’ye 5.000 metre bisiklet yolu

Çalışmalar Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı ile sınırla kalmayacak. Mimar Sinan Şehir Ormanı’na da yapılacak olan bisiklet yoluyla birlikte Sultangazi’ye 5.000 metrelik bisiklet yolu kazandırılması planlanıyor.