Sultangazi'nin Bütçesine Meclis Onayı

23 Ekim 2019 08:43

Sultangazi Belediyesi'nin 2020 mali yılı bütçesi meclis onayından geçti. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun,"Hedefimiz 5 yıl sonunda bütün vaatlerini gerçekleştirmiş, borçsuz bir belediye bırakmaktır" dedi.

Sultangazi Belediye Meclisi Ekim ayı üçüncü oturumu, Belediye Meclis Başkanvekili Av. Hasan Esat İlhan başkanlığında yapıldı. Meclisin gündeminde 2020 mali yılı bütçesi vardı. Hazırlanan bütçedeki maddeler tek tek okundu, iki yılın gelir-gider tahminleri meclis üyeleri ile paylaşıldı. 2020 yılı mali bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

"BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞARIYA ULAŞMIŞTIR"

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun bütçe ile ilgili açıklama yapmadan önce Barış Pınarı Harekatı'na değindi, "Güvenliğimizi tehdit eden terör unsurlarını etkisiz hale getirmeye yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı başarıya ulaşmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ BORÇSUZ BELEDİYE"

Başkan Dursun, 2020 mali yılı bütçesinin adalet ve şeffaflık çerçevesinde titizlikle hazırlandığına dikkat çekti. Öngörülen 450 milyon 160 bin lira olan bütçenin Sultangazi'nin menfaatleri doğrultusunda belirlendiğini söyleyen Başkan Dursun, "Harcadığımız para Sultangazililerindir. Bu yüzden tasarrufu ön planda tutarak ihtiyaçlar doğrultusunda en iyi hizmeti vermek durumundayız. Hedefimiz 5 yılın sonunda bütün vaatlerini gerçekleştirmiş, borçsuz bir belediye bırakmaktır" dedi.

"108 MİLYON LİRAYI ÇEVRE VE YEŞİL ALANA AYIRDIK"

Gider bütçesinin müdürlüklere göre dağılımını açıklayan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; bütçenin özünü eğitim, kültür, yeşil alan ve çevrenin oluşturduğu söyledi. "108 milyon lirayı yani bütçenin yaklaşık yüzde 40'ını yeşil alan ve çevreye ayırdık. Sultangazi'nin yeşile bürünmesi için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

"20 YILDIR YAPILMAYANI 4 AYDA YAPTIK"

Başkan Dursun, eğitim ve kültürel faaliyetlerinin Sultangazi Belediyesi olarak olmazsa olmazları olduğunu bir kez daha yineledi ve sözlerine ekledi: "Yayla Mahallesi'nde bulunan Hamit Süreyya Eremsel İlkokulu 20 yıldır problemliydi. Her türlü hukuki sorunu aşarak hatta risk alarak, 3 milyon liralık yatırım yaparak okulu yeniledik. Yapılan ek prefabrik binayla 16 derslik olan okulu kısa sürede 19 dersliği olan bir eğitim yuvası haline getirdik. Eğitime verdiğimiz önemin kanıtıdır bu."

Başkan Dursun'un Meclis üyelerine bir de çağrısı vardı.Başkan Dursun, "Gelin hep birlikte Sultangazi'ye güzel hizmetler kazandıralım. Partiye göre ayırmadan, saygı ve nezaket çerçevesinde ilçemizin menfaatlerini gözeterek hareket edelim."diye belirtti.