Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde Kurban Hareketliliği

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların kurban hazırlıkları da başladı. Sultangazi Belediyesi 210 bin metrekare alan üzerine kurduğu İstanbul’un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni bu yıl da hizmete sundu. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen kurbanlıklar, bu merkezde görücüye çıktı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, vatandaşlar kurbanlık arayışına başladı. İstanbul’da vatandaşların ilk adresi ise Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi oldu. Esentepe Mahallesi Cebeci Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında İstanbul’un en büyük kurban satış ve kesim Merkezi kuruldu, Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar görücüye çıktı.

MERKEZ 20 BİN HAYVAN KAPASİTELİ

Kurban Bayramı için 210 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde 600 çadır kuruldu. Merkez, 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli olarak hizmet verirken, satışa sunulan hayvanlar sıkı sağlık kontrollerinin ardından satışa sunuluyor. Merkezde hayvan satıcıları da unutulmadı. Hayvan satıcılarının rahatlıkla barınabileceği mekanlar, banyo ve WC'ler kuruldu. Vatandaşlar için 4 bin araç kapasiteli otopark, mescid ve kafeteryalar açıldı.

Merkezde günlük 4 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynırları konuldu ve beton zeminle kaplandı. Gerekli ışıklandırma ses ve havalandırma tertibatları kuruldu. Kurban merkezindeki çadırlar bakteri, mantar ve küflerin oluşumunu engelleyen koku giderici dezenfektan ile sürekli ilaçlanıyor.

"İSTANBUL'UN EN BÜYÜK KURBAN SATIŞ VE KESİM MERKEZİ HİZMETİNİZDE"

Sultangazi Belediye Başkanı Başkan Altunay, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin hizmete sunulduğunu belirtti. Bayram süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığını ifade eden Başkan Altunay, “İstanbulluların gerek kurban satış yeri ve gerekse kurban kesim yeri konusunda en rahat şekilde hizmet alması için gerekli bütün altyapı çalışmaları tamamlandı. İlgili bütün ekiplerimiz, kesintisiz hizmet vermek maksadıyla bayram süresince 24 saat görev yapacaklar” dedi.