Sultangazi’de Medya Akademisi

10 Ekim 2022 08:29

Sultangazi Belediyesi, Medya Akademisi’yle sevilen gazetecileri gençlerle bir araya getirdi. Gazetecilik, televizyon, dijital medyaya meraklı gençler, mesleğe dair merak ettiği tüm sorulara yanıt buldu. Bu hafta da Adem Metan, Serkan Bayam ve Ümit Sanlav medyaya dair bilinmeyenleri gençlerle paylaştı.

Okuyan, araştıran, sorgulayan gençlerin yetişmesi için birçok etkinliği ilçe halkıyla buluşturan Sultangazi Belediyesi, bu kez ünlü gazetecileri ağırladı.  Alanında uzman isimler, mesleki tecrübeleri ve deneyimlerini iki hafta boyunca Medya Akademisi ile öğrencilerle paylaştı.

Gazeteci Zafer Şahin, Spiker Tunç Tuncer, Spiker – editör Serkan Bayam ve Muhabir Yavuz Oymak geçen hafta televizyon, gazetecilik ve dijital medyaya dair merak edilenleri yanıtlamış gençlerden büyük ilgi görmüştü. Bu hafta da Adem Metan, Serkan Bayam ve Ümit Sanlav gençlerle bir araya geldi.

Etkili İletişim - Beden Dili

Önce TRT Haber Spikeri ve Yayın Editörü Serkan Bayam, etkili iletişim - beden dili konusuyla gençlerin karşısındaydı. Serkan Bayam, beden dilini doğru kullanmanın püf noktalarını söylerken, beden dilinin iletişimdeki önemine dikkat çekti.

Dijital Medyada Gündem

Serkan Bayam’ın ardından dijital medya içerik üreticisi Adem Metan, Dijital Medyada Gündem konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Metan, herkesin elindeki telefonlardan medyada kendi alanını oluşturduğunun altını çizerken, içerik üreticiliği hakkında bilgi verdi. Sosyal medyanın gündem değiştirme gücüne de değinen Metan, gençlerin de sorularını cevaplayarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Doğru Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav da Medya Akademisi kapsamında Sultangazi’deydi. Sanlav, iletişimde dikkat edilmesi gereken konuları katılımcılarla paylaşırken, sosyal medya kullanımı ve sosyal medyayı doğru kullanmak konularında da merak edilenleri yanıtladı.

Soru-cevaptan sonra katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.