Sultangazi'de Kuymak Festivali Büyük İlgi Gördü

24 Ekim 2022 02:03

Trabzon’un parmak ısırtan lezzeti kuymak, bu kez Sultangazililer için hazırlandı. Sultangazi Belediyesi’nin Sultangazi Trabzonlular Derneği işbirliğiyle düzenlediği 1. Kuymak Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini ve kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtıyor. Yöresel Günler Etkinlikleri kapsamında sahne bu hafta Trabzon’un oldu. Trabzon’un kültürü ve meşhur lezzetleri Sultangazi'ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği ‘1.Kuymak Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci, Sultangazi Trabzonlular Dernek Başkanı Niyazi Aldağ, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde kuymak ikramı büyük ilgi gördü.

Başkan Dursun’a Teşekkür Plaketi

Festival alanını ziyaret eden Başkan Dursun, tek tek stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve yöresel lezzetlerin tadına baktı. Başkan Dursun, daha sonra vatandaşlarla birlikte horon çekti. Sultangazi Trabzonlular Dernek Başkanı Niyazi Aldağ’ın kendisine plaket takdim ettiği Başkan Dursun, yaptığı konuşmada kendi yörelerinin zenginliklerini Sultangazi’ye taşıyan Trabzonlulara teşekkür etti. Anadolu’nun her bölgesinden kültürel zenginlikleri ve yöresel tatları Sultangazililerle buluşturmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Dursun, önümüzdeki günlerde farklı yörelere de ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

“Lezzetlerimiz, Kültürümüz, İnsanlarımız Ayrı Güzelliklere Sahip”

Festival kapanış programında kuymak tavasının başına geçen Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci ise Sultangazi Belediyesi olarak her yıl yöresel günler kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından lezzetleri, kültürleri ilçede buluşturduklarını ifade etti. Birinci, “Sultangazi Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’un talimatlarıyla ilçemizdeki Yöresel Günler Etkinliklerinde il derneklerimizle işbirliği halinde güzel organizasyonlar düzenliyoruz. Bu kapsamda bu hafta Trabzon’u Sultangazi’de misafir ettik ve komşularımıza meşhur lezzetimiz kuymak ikramında bulunduk. Türkiyemizin dört bir yanının lezzetleri, kültürleri, insanları ayrı güzelliklere sahip. Bunları kısa süreli de olsa ilçemizde misafir ederek ilçe sakinlerimizle buluşturmak, hep birlikte horonlar tepmek, halaylar çekmek, güzel lezzetlerinin tadına bakmak çok güzel bir duygu. Sultangazi Belediyesi olarak yöresel günler etkinliklerimizde önümüzdeki haftalarda da diğer illerimizi konuk etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kuymak ikramından sonra misafirler kemençe eşliğinde bol bol horon tepti. Birbirinden güzel Karadeniz müzikleri ile dinleyicilere güzel bir müzik ziyafeti de sunun sanatçılar, izleyicilerden büyük alkış aldı. Trabzon’un meşhur tereyağı,  ekmeği, yayla balı, sucuğu, kavurması ile daha birçok lezzetinin yer aldığı stantlar da büyük ilgi gördü.

Sultangazi Belediyesi, Yöresel Günler Etkinlikleri kapsamında her hafta farklı bir ilden misafirlerini ağırlamaya devam edecek.