Sultangazi'de Hz. Mevlana Aşkın Gözyaşları ile Anıldı

18 Aralık 2019 02:11

Sultangazi Belediyesi, Hz. Mevlana’nın vuslata erişinin 746. yıl dönümünde Şeb-i Arus etkinliği düzenledi. Mevlana'yı anlatan ‘Aşkın Gözyaşları’ adlı tiyatro oyunu izleyiciden tam not aldı.

Mevlana ölümü 'Yaratana Kavuşma' olarak görmüş ve o günü de düğün gecesi saymıştır. Ölümün aslen bir cismin ortadan kalkması değil, Allah'a doğru uçması anlamına geldiğini düşünen Hz. Mevlana, Şeb-i Arus'a 'Düğün Gecesi' anlamını yüklemiştir. 17 Aralık tarihine denk gelen haftalarda yapılan Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri halk arasında "Şeb-i Arus" olarak anılmaktadır.

Sultangazi Belediyesi, Mevlana Celalettin-i Rumi'nin vuslata erişinin 746. yıl dönümünde Sinan Yağmur'un unutulmaz eseri 'Aşkın Gözyaşları Hz. Mevlana' adlı tiyatro gösterisini izleyici ile buluşturdu.

Etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun,  AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülcan Ertekin, AK Parti ilçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu ile eşi Gülsüm Yiğitoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yazar Sinan Yağmur tarafından kaleme alınan, Şems-i Tebrizi ile Mevlana'yı anlatan “Aşkın Gözyaşları” tiyatro oyunu izleyicinin beğenisine sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyunu, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Mevlana'nın düşüncelerini anlamanın büyük önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün vuslatın 746. yılı vesilesiyle Mevlana’yla Şems-i Tebrizi’nin aşkını sanatçılarımız tiyatro olarak sergilediler. Sultangazimizin güzide insanları da çok güzel ilgi gösterdiler. Mevlana’nın ne dediği, ne demek istediği, onu anlayabilmek son derece önemlidir" diye konuştu.