Sultangazi’de Donatı Alanı Artıyor

17 Kasım 2022 05:12

Sultangazi Belediyesi, ilçeyi daha modern bir görünüme kavuşturmak için dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçedeki sosyal donatı alanlarının sayısı her geçen gün daha da artarken, yaşanan mülkiyet sorunları da bir bir çözüme kavuşturuluyor.

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin çehresini değiştiren Sultangazi Belediyesi, vatandaşların sosyal yaşam kalitesinin artması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sultangazi Belediyesi, imar planlarında donatı alanı(park, çocuk bahçesi, yol, tesis, vb) olarak planlanan ancak üzerinde yapılaşmaların bulunduğu alanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğinde kamuya kazandırıyor.

Donatı alan üzerinde bulunan derme çatma gecekondular yıkılarak yerine park, yeşil alan, sosyal tesis gibi projeler yapılıyor. Vatandaşın mağduriyet yaşamasına izin verilmeden, eski konutların bulunduğu yerlere yapılacak yaklaşık 48 bin m²’lik yeni sosyal donatı alanlarıyla Sultangazi yeni yeşil alanlar kazanmış olacak.

Gecekondu Sahiplerine Kayaşehir’den Ev

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, donatı alanında kalan gecekondu sahibi ailelerin mağdur edilmeden konut sahibi yapıldığının altını çizdi. Başkan Dursun, ”Yeşil alan, donatı alan üzerindeki gecekonduların sahibi 29 aileye Kayaşehir’den daire vererek 40 yıllık konut sorununu çözüme kavuşturduk. İlçede donatı alan çalışmalarımız hala devam etmektedir” diye konuştu.

“Yeşil alanların sayısını artırıyoruz”

Başkan Dursun, kentsel dönüşüm çalışmalarının meyvesini verdiğini söyledi. Donatı alanlarıyla daha yeşil bir Sultangazi inşa ettiklerini belirten Başkan Dursun, “ Donatı odaklı bir dönüşüm yaparak yeşil alan ve parklarımızın sayısını her geçen gün artırıyoruz. Yeşil alanın yanında donatı alanlarımıza okul, sosyal tesisler inşa ederek ilçe sakinlerimizin yaşam kalitesini yükseltiyoruz.