Sultangazi'de Çocuklara Yaz Hediyesi: Yüzme Havuzları Açıldı!

01 Temmuz 2021 10:39

Sultangazi Belediyesi, ilçemizin neşesi çocuklara yaz hediyesi veriyor. Çocukların spor ve eğlence dolu bir yaz geçirmelerini hedefleyen Sultangazi Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın” “Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi"ni hayata geçirdi. 6-12 yaş arası çocuklar, proje kapsamında kurulan havuzlarda hem yüzmeyi öğrenecek, hem de eğlenceli anlar yaşayacak.

Sultangazi Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ ‘Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında çocuklar için özel hazırlanan yüzme havuzları törenle hizmete açıldı.

Törene Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Sultangazi Gençlik ve Spor Müdürü Naci Usta, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çocuklar ve aileleri katıldı.

Proje kapsamında 6-12 yaş arası minikler, yaz boyunca havuzlarda 3'ü bayan olmak üzere 7 profesyonel eğitmen eşliğinde yüzme eğitimleri alacak. Eğitimler kız ve erkek çocuklara ayrı ayrı havuzlarda, iki dönem halinde düzenlenecek. Eğitimler boyunca havuzlarda hijyen kurallarına uyularak pandemi tedbirleri uygulanacak.

‘Çocuklarımızı Hayata Hazırlıyoruz’

Açılış töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün burada İçişleri Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sultangazi Belediyesi olarak ’Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında, çocuklarımız güzel bir yaz geçirsinler ve sporla buluşsunlar diye onlara armağan ettiğimiz havuzlarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Sözlerimin başında, bu sürecin başından itibaren çok değerli katkılar sunan proje paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.Sultangazi Belediyesi olarak, bu güzel tesislerin en iyi ve en güzel hizmeti sunması için gereken tüm bakım ve işletim çalışmalarını titizlikle yürüteceğiz. Burada biri kız, biri de erkek çocuklarımız için olmak üzere iki ayrı havuzumuz bulunuyor. En yüksek hijyen koşulları içinde, yüzme sonrasında giyinme odalarıyla, duş alanlarıyla, kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağımız bu tesisler Sultangazimize değer katacak." dedi.

Sultangazi'de Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın

Sultangazi'de gençlere yönelik birçok güzel proje gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dursun, şöyle konuştu: "Bizler bununla yetinmiyoruz ve gençlerimiz için birçok güzel projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi Habipler Mahallemizde 12 bin 500 m2 kapalı alana sahip bir hizmet binamızı bitirdik. Hizmet binamızın içinde büyük bir yüzme havuzunu ilçemize kazandırdık. Bu ve diğer yüzme havuzlarımıza özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımıza yönelik olarak kullanacağız. Beden eğitimi derslerinde onları okullarından alacağız ve kendi araçlarımızla tesislerimize getirip yüzmeyle buluşturacağız. Beden eğitimi derslerini yüzme eğitimi alarak yapacaklar. Sonra onları okullarına yine kendi araçlarımızla götüreceğiz. Sultangazi’de yüzme bilmeyen çocuk kalmasın istiyoruz. Bu çerçevede hem kapalı havuzlarımızı hem de açık havuzlarımızı hizmete sunacağız."

3 bin gencimiz yaz okullarımıza devam ediyor

Gençlerin büyük ilgi duyduğu E-Spor'a da önem verdiklerini belirten Başkan Dursun, "Gençlerimizle ilgili projelerden bir diğeri de, profesyonel E-Spor merkezi. Gençlerimizin böylesine ilgi duyduğu bir alana kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Özellikle de gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan ve çevrelerden korumak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz ve bu projeyi profesyonel olarak yürüteceğiz. Şu anda spor akademilerimiz ve yaz okullarımız da devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise birinci sınıflardan 3 bin genç kardeşimiz; basketbol, voleybol, karate, okçuluk gibi 7 farklı branşta eğitimler alıyor. Yüzmeyle birlikte 8 branşta Sultangazi’nin çocuklarına, gençlerine hizmet veriyoruz. Şehir ormanlarındaki alanlarımızı bu amaçla baştan başa yeniledik ve buralara güzel tesisler kazandırdık. Böyle projelerle gençlerimizin, çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz. Bu amaçla, gençlerimizi ve çocuklarımızı sporla, kültürle ve sanatla iç içe, sağlıklı bir zihin ve vücut gelişimiyle en iyi şekilde yetiştirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. 'Sultangazi’yi Sultanşehir yapmak' için ekibimizle birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çocuklarımız Çok Mutlu Oldu, Bizler de Çok Mutlu Olduk

Törene katılan annelerden biri olan Nevin Kara düşüncelerini dile getirerek, “Kızım bu uygulamayı çok sevdi. Buraya geliyor, eğleniyor. Biz de ailesi olarak mutlu oluyoruz. Ayrıca Sultangazi Belediyesi’ni sosyal medyadan takip ediyoruz. Çocuklar ve gençler için çok güzel etkinlikler düzenleniyor. Örneğin Bilim Merkezi’ni sık sık ziyaret ediyor, oradaki etkinliklere de beğenerek katılıyoruz. Öğretmenleri de çok seviyoruz. Sultangazi Belediyesi’ni bu güzel projeleri için gerçekten çok tebrik ediyorum.” diye konuştu.