Sultangazi’de Apartman Girişlerine Koronavirüs Bilgilendirmesi

31 Mart 2020 08:07

Sultangazi Belediyesi, koronavirüs salgınının önlenmesi kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediye ekipleri tarafından ilçedeki tüm apartmanların ve binaların girişine koronavirüs bilgilendirme afişi asılıyor. Böylece hastalık hakkında farkındalığın artması sağlanıyor.

Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından ilçe genelinde tüm tedbirleri alan Sultangazi Belediyesi, vatandaşları virüse karşı bilgilendirme ve dezenfekteçalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Salgından korunmanın tedbirden geçtiği bilinciyle ilçe genelinde cadde, sokak ve tüm apartmanların girişine koronavirüs bilgilendirme afişleri asılıyor. Koronavirüsün belirtileri ve salgından korunma yollarının yer aldığı bilgilendirme yazısı ile hastalıkla ilgili farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Yazıyla koronavirüsün en büyük belirtisinin ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı olduğu belirtiliyor.  Her ne kadar grip belirtilerine benzese de grip ilaçlarının koronavirüs tedavisinde etkili olmadığının altı çiziliyor.

‘Koronavirüs değil, önlemsizlik hasta eder’ gerçeğiyle koronavirüsten korunma yolları da afişte yer alıyor. Elleri sık sık sabunla en az 20 saniye boyunca yıkamanın büyük önem taşıdığı belirtilirken, su ve sabunun olmadığı durumlarda el antiseptiği kullanmak gerektiği de ifade ediliyor.

Afişte bulunan bilgiler hayati önem taşıyor. Örneğin; hapşırırken veya öksürürken ağız tek kullanımlık mendille kapatılmalı ve mendil hemen çöpe atılmalı. Kağıt mendilin olmadığı durumlarda ise dirsek içine hapşırılmalı ve hemen eller yıkanmalı… Soğuk algınlığı ve grip semptomları gösteren kişilerle yakın temasta bulunulmamalı. Kalabalık ortamlardan olabildiğince uzak durmalı ve tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır.

“Salgınla ilgili bilgilendirme çalışmalarımız birçok koldan devam ediyor”

‘Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden değerli’ diyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, salgın ile ilgili bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Başkan Dursun, “Ülkemizde ilk vakanın görülmesinin ardından Sultangazi Belediyesi olarak ilçe genelinde çeşitli önlemler aldık, almaya da devam ediyoruz. Koronavirüs salgını ile ilgili hayati önem taşıyan bilgileri içeren el broşürlerini halkımıza dağıtıyor, pazar girişlerine bilgilendirme ve dezenfektan stantları kuruyoruz. Hastalıkla ilgili farkındalığı arttırmak adına bilgilendirme afişlerimizi billboardlardan totemlere, cadde ve sokaklardan apartman girişlerine kadar her noktaya asıyoruz.  Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan, hem çalışmalarımızla ilgili güncel durumumuzu paylaşıyor, hem de komşularımızı tedbirli olmaya davet ediyoruz. Şimdi vatandaşlarımızdan en önemli ricamız, mecburi haller dışında evlerinde kalmalarıdır. Alacağımız tedbirlerle bu hastalığı kısa sürede yeneceğimize inancımız tamdır.” diye konuştu.