Sultangazi'de '3 Aralık Engelliler Günü' Programı

03 Aralık 2019 08:04

Sultangazi Belediyesi, '3 Aralık Engelliler Günü' kapsamında ilçedeki özel çocukları bir araya getirdi. Programda çocuklar doyasıya eğlendi.

Sultangazi Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde ilçede yaşayan özel çocukların evine yapılan ziyaretlerle başlayan program, gerçekleştirilen yürüyüşle devam etti. Öğle saatlerinde ise özel çocuklar Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Salonu'nda buluştu.

Programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları, Sultangazi Belediye Başkanı  Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu ve Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir katıldı. Şenocak, Dursun ve Yiğitoğlu masaları tek tek gezerek misafirlerle yakından ilgilendi.

Program Hacı Bektaşi Veli Özel Eğitim Mesleki Okulu öğrencilerin folklor gösterisi ile başladı. Engelli öğrencilerin gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, sözlerine programda olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı. "Her bir kardeşimizin ne kadar hayata bağlı olduğunu gözlerinde gördük" diyen Şenocak,  Hükümetin engelliler konusundaki hassasiyetini dile getirirken yapılan çalışmaları da anlattı. İl Başkanı Şenocak," Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başımızda olduğu sürece engelli kardeşlerimizin sırtı yere gelmeyecektir" diye konuştu.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da engellilere yönelik yapılan çalışmaların önemine değindi ;"Bir gün ile yetinmiyoruz. Biz 365 gün onları düşünerek hareket ediyor, engelli kardeşlerimizin daha iyi hizmet alabilmesi adına çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bu günü de farkındalık oluşturmak için kutluyoruz” diye belirtti. Başkan Dursun, büyük bir fedakarlık göstererek engelli bireylerin bakımı üstlenen anne ve babalara da teşekkür etti.

AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu ise; "Engellerin sevgiyle aşıldığını biliyoruz. Engelli bireyleri dışlamadan duyarlılıkla onları yaşamın içine katmalıyız" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Aralık ayında doğan engelli çocuklar sahneye davet edildi. Sürpriz doğum günü pastasını üfleyen çocuklar keyifli dakikalar yaşadı.