Sultangazi Belediyesi Personeline Afet Eğitimi Sertifikası

06 Ekim 2020 16:24

Sultangazi Belediyesi ve AFAD işbirliği ile gerçekleştirilen, olası afetlere karşı arama kurtarma ve ilk yardım eğitimleri sonunda belediye personeline sertifikaları törenle takdim edildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, afet eğitiminin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Sultangazi Belediyesi ve AFAD işbirliği ile, olası afetlerde neler yapılması gerektiği konusunda belediye personeline yönelik eğitimler yapıldı. AFAD görevlileri, 60 belediye personeli ile SAK-E (Sultangazi Arama Kurtarma Ekibi)’ne temel afet bilinci, arama-kurtarma ve ilk yardım eğitimi verdi.

Eğitime katılan belediye personeli için sertifika töreni düzenlendi. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda gerçekleşen törene Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökhan Yılmaz, İstanbul AFAD Eğitim Şube Müdürü Tezcan Bucan, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve belediye personeli katıldı. Eğitimlerini tamamlayan personel, sertifikalarını Kaymakam Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve protokolün elinden aldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Dursun, eğitimlerin önemine dikkat çekti. Başkan Dursun, “Afetlerin önüne geçemeyiz ama alacağımız tedbirlerle etkisini en aza indirebiliriz. Sultangazi Belediyesi olarak, AFAD ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde personelimize afet öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılabileceğini anlattık. Bugün de personelimize sertifikalarını takdim ettik. İlçe genelinde de farkındalık çalışmalarımıza devam edeceğiz. Unutmayalım ki doğal afet değil, tedbirsizlik öldürür” diye konuştu.