Sultangazi Belediyesi’nden Şehir Ormanlarına Bakım

21 Mayıs 2020 08:15

Koronavirüs sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar kapalı olan Sultangazi Şehir Ormanları’nda vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek adına çalışmalar sürüyor. Piknikçilerin gözde mekanı olan Hacı Bektaş-ı Veli ve Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda yeşil alanların bakımı yapılırken, tadilat ve onarım işlerine de hız verildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle, açık ve kapalı alanlardaki toplu ekinliklerin durdurulması kararı ile birlikte Sultangazi Şehir Ormanları da geçici süreliğine hizmete kapatılmıştı.

Sadece Sultangazililerin değil, İstanbulluların da uğrak mekanlarından biri olan Şehir Ormanları’nda vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek adına hummalı bir çalışma yürütülüyor. Koronavirüs salgını sonrası vatandaşın gönül rahatlığıyla Hacı Bektaş-ı Veli ve Mimar Sinan Şehir Ormanı’na gelip huzurlu zaman geçirebilmeleri için bakım, onarım, tadilat ve yenileme işlerine hız kesmeden devam ediliyor.

Binicilik Tesisinde Hummalı Çalışma

Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda bulunan, özellikle çocukların ilgi odağı olan binicilik tesisinde vatandaşın rahatça ata binmesi için kumdan alan oluşturuluyor. Ekipler her gün atların bakımını da titizlikle gerçekleştiriyor. Binicilik tesisine gelen ziyaretçiler, doğayla iç içe olmanın keyfini doyasıya yaşasın diye her detay düşünülüyor.

Hobi Bahçeleri Yeni Döneme Hazır

Sultangazililerin toprağa, yeşile ve doğaya özlem giderdiği Mimar Sinan Şehir Ormanı’ndaki hobi bahçelerinde de çalışmalar sürüyor. Vatandaşın toprağı istediği gibi ekip biçtiği hobi bahçelerinde, toprağın daha verimli olması adına gübreleme yapılırken, yeşil alanlarda bakım ve budama çalışmaları da yapılıyor.

Bakım, Onarım, Tadilat, Yenileme

Hacı Bektaş-ı Veli ve Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda yeşil alanların bakımı gerçekleştiriliyor. Ekipler, çimleri biçerken bir yandan da yabani otları temizliyor. Spor alanlarında yenileme çalışmaları sürerken, oyun gruplarının onarım ve tadilatı yapılıyor. Hasarlı olan piknik masaları yenileriyle değiştiriliyor.

“Vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için çabalıyoruz”

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Şehir Ormanları’nın kapalı olduğu süreci, hizmet kalitesini artırmak için düzenleme çalışmalarıyla değerlendirdiklerini söyledi. Başkan Dursun, “Komşularımıza daha iyi hizmet verebilmek adına bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Şehir Ormanlarımızın yine dolup taşacağı günler için bakım ve onarım çalışmalarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek bir ricamız var, o da salgın geçene kadar sosyal izolasyona uymaları ve evlerinde kalmaları” diye konuştu.