Sultangazi Belediyesi'nden Okullara Destek

06 Eylül 2019 09:20

Her yıl eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçedeki okulların boya-badana ihtiyaçlarını karşılayan Sultangazi Belediyesi, ilçe genelinde 86 okula tüm okulların boya işlemleri için 38 ton iç cephe boya dağıtımı gerçekleştirdi. Öte yandan tüm okulların çevre ve bahçe düzenleme çalışmalarını yapan Sultangazi Belediyesi, okullara açık hava spor alanları ile geleneksel oyun çizgi alanları oluşturdu. Eğitime destek amacıyla ilçede eğitim gören 110 bin öğrenciye 600 bin defterin ücretsiz dağıtımı yapılacak.

Sultangazi Belediyesi 2019-2020 eğitim öğretim yılında okullara yönelik çalışmalarına ağırlık verdi. Her yıl eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçedeki okulların boya-badana ihtiyaçlarını karşılayan Sultangazi Belediyesi, bu yılda tüm okulların boya işlemleri için 16,5 ton iç cephe, 8 ton yağlı boya ve 13 ton tavan boyası dağıtımını gerçekleştirdi.

OKULLARA ÇEVRE DÜZENLEME VE GELENEKSEL OYUN ALANLARI
Eğitime yönelik çalışmalarını bununla sınırlı tutmayan Sultangazi Belediyesi; okul binalarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları da sürdürüyor. Okul bahçelerinin düzenlenmesi ve eğitim malzemelerin sağlanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki tüm okulların çevre ve bahçe düzenleme çalışmalarını yapan Sultangazi Belediyesi, okullara açık hava spor alanları oluşturdu. Bu çalışmalarla birlikte ilk ve orta okul bahçelerine geleneksel oyun çizgi alanları yaptı.

600 BİN DEFTER ÜCRETSİZ DAĞITILACAK
Sultangazi Belediyesi, ilçedeki tüm ilk, orta ve lise öğrencilerine bu yıl da defterlerini ücretsiz veriyor. İlçe genelinde okullarda eğitim gören 110 bin öğrenciye eğitim müfredatına uygun 6 farklı ebatta 600 bin defterin dağıtımı ücretsiz yapılacak.

BAŞKAN DURSUN'DAN OKULLARA ZİYARET
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, periyodik aralıklarla okul ziyaretlerini sürdürüyor. Bu ziyaretlerde eğitimcilerin görüş ve önerilerini alan Başkan Dursun, belediyenin eğitime yönelik çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dursun, eğitime öncelik verildiğine dikkat çekerek, "Sultangazi Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı eğitim için seferber ediyor, eğitim yuvalarımızın fiziki kalitesini artırmak ve ilçemize yeni okul binaları kazandırmak için çaba gösteriyoruz. Bu yıl 86 okulumuza toplam 38 ton iç cephe boya dağıtımı gerçekleştirdik. Öte yandan tüm okulların çevre ve bahçe düzenleme çalışmalarını yaptık. Okullarımızın konumlarına göre spor alanları ile geleneksel oyun çizgi alanları oluşturduk" diye konuştu.

Bu yıl 110 bin öğrenciye 600 bin defteri ücretsiz dağıtılacağını ifade eden Başkan Dursun, "SEDA ile öğrencilerimizi LGS ve YKS sınavlarına hazırlarken, Bilim ve gençlik merkezlerimizle ile gençlerimiz bilim, kültür ve sanatla buluşuyoruz" dedi.