Sultangazi Belediyesi’nden amatör spor kulüplerine 1 milyon TL’lik büyük destek

30 Nisan 2023 07:14

Sultangazi Belediyesi, ilçedeki gençlerin sporla tanışmasını ve geleceğin yıldız adayı olmasını sağlayan toplam 30 amatör spor kulubüne 1 Milyon TL’lik nakdi destek sağladı.

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen programda kulüplere yapılacak nakdi yardımlar Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, AK Parti Sultangazi Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı’nın katılımıyla kulüp yöneticilerine takdim edildi. Programda sezon içinde ilgili federasyonların müsabakalarına katılım gösterdikleri her branş için 30 spor kulübüne 2022 yılı için toplamda 1 mliyon TL’lik bir ödeme desteği verildi. Programa çok sayıda sporcu da katıldı.

“HER SENE KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERİMİZE GÜÇLÜ DESTEKLER VERİYORUZ”

Spor kulüplerine 2023 yılı için de bu yıl için de nakdi destek sağlayacaklarını belirten Başkan Dursun, “Burası Sultangazi, Sultangazi’yi sporda, eğitimde, kültürel ve sosyal faaliyetlerde çok daha zengin bir ilçe haline getirmek için büyük gayretlerle çalışıyoruz. Bir şehri inşa etmek sadece imar, ihya ve fen faaliyetleri ile yeterli olmaz. İnsana yatırım yapmalıyız. Bunu yaparken de en büyük yatırımın gençlere ve çocuklarımıza yapılan yatırım olduğunun bilincine varmak gerekiyor. Biz bu kapsamda her sene kültürel ve sportif faaliyetlerimize güçlü destekler veriyoruz. Gençlerimize daha iyi hizmet vermek için yakın zamanda belediyemizde Gençlik ve Spor Müdürlüğü kurduk. Sultangazi Belediyesi Spor Kulübü içinde de çok büyük faaliyetler yürütüyoruz; yaklaşık 18 branşta güçlü sporcularımız var. Şu anda İstanbul’da aktif lisanlı sporcu sayısına en fazla sahip ilçe Sultangazi'dir. Çocuklarımızın güçlü ve spora çok yatkın olması ile övünüyoruz” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZ, HEM BUGÜNÜMÜZ HEM DE YARINIMIZ”

Sultangazi’yi kültür-sanat ve spor yönüyle daha güçlü hale getirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Dursun, sözlerine şöyle devam etti:

“Sultangazi Belediyesi Spor Kulübü içinde de yaklaşık 10 bin kişi her yaştan insan her sene spor yapıyor. Bugün de Sultangazi’nin farklı mahallelerinden spor kulüplerimiz ile bir aradayız. Onlar da gençlerin geleceği adına büyük yatırımlar yapıyor. Zor imkânlarla kıt kanaat geçinerek çocuklarımızın ellerinden tutmaya, onlarla spor yapıp çocuklarımızı başarıya taşımaya gayret ediyorlar. Her sene yaptığımız gibi bu sene de amatör spor kulüplerine yardım yapıyoruz. Onların yüklerini almak ve imkânlarını artırmak için bu gayreti gösteriyoruz. Şu an Avrupa şampiyonalarında yarışan, Türkiye’de şampiyon olmuş sporcularımız var. Sultangazi Belediyesi olarak sporculara destek vermeye çalışacağız çünkü gençlerimiz, hem bugünümüz hem de yarınımız. Biz de Sultangazi’yi bu yönüyle çok daha güçlü hale getirmeye çalışıyoruz.”

Konuşmanın ardından Başkan Dursun, spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcularla toplu halde fotoğraf çektirdi.