Sultangazi Belediyesi Karla Mücadeleyi Çok Sayıda Ekibiyle 7/24 Sürdürüyor

05 Şubat 2023 04:34

Sultangazi Belediyesi, yoğun kar yağışı ve fırtınaya karşı vatandaşları yalnız bırakmıyor. İstanbul’u etkisi altına alması beklenen olumsuz hava koşullarından günler önce hazırlıklarını tamamlayan belediye, 240 personel ve 54 iş aracıyla, 7/24 yoğun bir mesai gerçekleştiriyor. Ekipler vardiya usulü çalışarak sahayı bir an olsun terk etmiyor. İlçenin tüm sokak ve caddelerinde tuzlama çalışmalarına devam eden ekipler, sağlık ocağı, muhtarlıklar ve okullar gibi kamu kurumlarına kilolarca tuz teslim ederken sokak hayvanlarını da unutmuyor.

Sultangazi Belediyesi, vatandaşların olumsuz hava koşullarında mağdur olmaması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, yoğun kar yağışından günler önce hazırlıklarını tamamlayan belediye, 240 personel ve 54 iş aracıyla ilçenin tüm sokak ve caddelerinde yoğun mesai harcıyor. Sağlık ocağı, okul ve muhtarlık gibi kamu kurumlarına yağış başlamadan önce kilolarca tuz teslim eden ekipler, yağışın başlamasıyla karla mücadele çalışmalarına start verdi.

240 Personel ve 54 İş Aracı 7/24 Sahada

Vardiya usulü çalışan ekipler, yoğun kar yağışı ve fırtınaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçenin tüm ana arterleri ve sokaklarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ederken devrilen ağaçlar da hızla kaldırılıyor. Vatandaşların düşmemeleri için yoğun kullanılan yaya yolları ve kaldırımlar ile kamu kuruluşlarının önünde de kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleşiyor.

İhtiyaç Sahipleri Unutulmuyor

Sultangazi Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşları olumsuz hava koşullarında da unutmuyor. Belediyenin sosyal yardım ekipleri, yüzlerce koliyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için ilçenin tüm mahallelerinde büyük gayret gösteriyor. Ayrıca, yemeğini pişiremeyecek durumda olan yaşlı vatandaşlar için de belediyenin aşevinde pişirilen sıcak yemekler, günlük olarak kendilerine ulaştırılıyor.

Sokak Hayvanlarına Yüzlerce Kilo Mama Dağıtılıyor

Sultangazi Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği'ne bağlı ekipler, yoğun kar yağışı ve fırtınada yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yüzlerce kilo mama ile destek oluyor. Başta şehir ormanları olmak üzere Sultangazi'nin dört bir yanında, daha yağış başlamadan sevimli dostlara mama dağıtan ekipler, tıbbi yardıma muhtaç hayvanların da Sultangazi Belediyesi Veterinerlik İşleri Şefliği’nde tedavi olmasını sağlıyor.