Sultangazi Belediyesi Amatör Spor Kulüpleri Futbol Turnuvası için Kuralar Çekildi

18 Ekim 2021 10:45

Sultangazi’de futbol heyecanı başlıyor! Sultangazi Belediyesi’nin düzenleyeceği Amatör Spor Kulüpleri Futbol Turnuvası kıran kırana geçecek mücadelelere sahne olacak. Gençlerin sabırsızlıkla beklediği karşılaşmalar için kuralar bugün çekildi. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun kuraları, Avrupa şampiyonu Türkiye Down Sendromlular Futsal Milli Takımı oyuncusu Tahra Kavis ile birlikte çekti.

Sultangazi Belediyesi, ilçenin yetenekli gençlerine hünerlerini sergileme fırsatı sunuyor. Belediyenin düzenleyeceği Amatör Spor Kulüpleri Futbol Turnuvası’na ilçedeki amatör spor kulüplerinin U-14, U-16 ve U-18 branşlarındaki 12 futbol takımı katılıyor.

Kura Çekim Töreni’ne Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Avrupa şampiyonu Türkiye Down Sendromlular Futsal Milli Takımı oyuncusu Tahra Kavis, Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, meclis üyeleri, turnuvaya katılan takımların yöneticileri ve sporcuları katıldı.

Sultangazi Belediyesi Tüm İmkânlarıyla Gençlerin Yanında

Gençlere dostluk havasında geçecek keyifli bir turnuva dileyen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi'de bulunan futbol takımlarımızla ilgili hazırlık turnuvası çalışmasındayız. Bu turnuvaya katılacak olan 12 takım için kuralarımızı çektik. Bu 12 takım içerisinde de U14, U16 ve U18 şeklinde 27 grup olacak. Yaklaşık 25 gün sürecek olan turnuva sonrasında maçlarına hazırlanmış olacaklar. Bunu inşallah her sene geleneksel hale getireceğiz ve böylece spor kulüplerimiz arasındaki dostluk ve saygı pekişecek. Birbirleriyle dostluk içerisinde bir turnuva geçirmelerini diliyoruz. Biz de Sultangazi Belediyesi olarak bütün imkânlarımızla onların yanında olacağız.” dedi.

Olimpiyat Şampiyonluğu Sözü

Tahra Kavis ile bir süre sohbet eden Başkan Dursun, yetenekli sporcudan gelecek yılki olimpiyatlar için şampiyonluk sözü aldı ve şöyle konuştu: “Bugün Avrupa şampiyonu özel sporcumuz Tahra ile birlikte kura çekimi yaptık. Onun bizimle burada, bir arada olması ve şampiyon takımın bir parçası olması Sultangazi açısından büyük bir onur ve gururdur. İnşallah 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilecek dünya kupasında da şampiyon olurlar ve Sultangazi de bu gururun bir parçası olur."