Sultangazi Belediyesi 11. Spor Şenliği Başladı

25 Şubat 2020 06:07

Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve resmi kurum çalışanlarını buluşturduğu 11. Spor Şenliği kapılarını açtı. Şenlik, eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın yönettiği, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'un forma giydiği gösteri maçıyla başladı.

Toplumun kalkınması, sağlıklı nesillerin yetişmesi ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora ve sporcuya verdiği desteği sürdüren Sultangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 11. Spor Şenliği'ni düzenledi. İlçedeki ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve resmi kurum çalışanları spor şenliğinde bir araya geldi.

Şenliğin açılış programı Gazi Ticaret Meslek Lisesi spor salonunda yapıldı. Açılışa Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İlçe Sağlık Müdürü Emrah Eray, İlçe Emniyet Müdürü Turan Çelik ve ünlü spor yorumcusu Ahmet Çakar katıldı. Şenliğe genç sporcuların ilgisi yoğundu.

EĞİTİM, KÜLTÜR-SANAT VE SPORDA SULTAN ŞEHİR SULTANGAZİ

"Sultangazi sporla daha güzel" diyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, sportif faaliyetlere ağırlık vereceklerinin altını çizdi. Başkan Dursun, " Eğitim, sosyal, kültür ve spor alanlarında güzel işlere imza atarsak Sultangazi Sultan Şehir'e dönüşür. Sportif faaliyetlere ağırlık vererek sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlarken Sultangazi'den şampiyonların çıkması için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

BAŞKAN DURSUN FORMA GİYDİ

Konuşmanın ardından yorumcu ve eski hakem Ahmet Çakar, kız- erkek öğrenci ve protokolün oluşturduğu iki takımın mücadele ettiği maçı yönetti. Turkuaz Takım'da Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçe Sağlık Müdürü Emrah Eray, İlçe Emniyet Müdürü Turan Çelik başta olmak üzere protokol üyeleri oluştururken, kırmızı takımı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir ve futbolla uğraşan kız-erkek öğrenci grubu oluşturdu. Mücadele Ahmet Çakar'ın düdüğünü çalmasıyla başladı.

MAÇ SKORU 4-4

İki takımın kıyasıya yarıştığı mücadeleyi, tribündeki öğrenciler de nefeslerini tutarak izledi. Kırmızı takım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir'in attığı golle 1-0 öne geçerken, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, attığı golle eşitliği sağladı. İlk devre 2-2 berabere tamamlanırken, eşitlik maçın sonunda da bozulmadı. 30 dakika süren maçta Turkuaz Takım, Kırmızı Takım ile 4-4 berabere kaldı. Turkuaz Takım'ın 3 golünü Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, 1 golünü de İlçe Sağlık Müdürü attı. Kırmızı Takım'ın 4 gölü ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir'den geldi. Centilmence mücadele eden iki takım birbirine teşekkür etti. Başkan Dursun maç skoruna atıfta bulunarak, "4-4 berabere kaldık ama dostluk kazandı" diye belirtti.

"BURADAN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK"

Mücadele sonrası konuşan Ahmet Çakar, öğrencilere teşekkür etti. Sultangazi'den geleceğin şampiyonlarının çıkacağına inancının tam olduğunu söyleyen Çakar," Özellikle kız öğrencilerimizin maçtaki performansları harikaydı. Genç yeteneklerimize sahip çıkmak ve destek olmak gerekir. Ben inanıyorum ki Sultangazi'den geleceğin dünya şampiyonları çıkacaktır" dedi.

Maç sonrası Başkan Dursun ve Ahmet Çakar, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 9.000 sporcu futboldan voleybola, koşudan basketbola, satrançtan masa tenisine, halk oyunlarından geleneksel çocuk oyunları ve akıl zeka oyunlarına toplam 9 branşta kıyasıya mücadele edecek. Resmi kurum çalışanı 1.200 sporcunun ise 6 branşta yarışacağı 11. Spor Şenliği, Haziran ayının sonuna kadar devam edecek.