Sokak Hayvanları Sahipsiz Değil

Sultangazi Belediyesi,  hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte risk altında kalan sokak hayvanları için de harekete geçti. Sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarının karla kaplanmasının ardından bırçok noktada yemleme çalışmalarına başlandı.

Aralıksız süren kar yağışı İstanbul ve çevre illerini beyaz örtüyle kaplarken; Sultangazi Belediyesi’de karla mücadele çalışmalarına başladı. Tüm ana arter ve sokakların trafiğe açık tutulması için ekipler, 3 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışırken, sokak hayvanları da unutulmadı.

Sultangazi Belediyesi Veteriner İşleri ekipleri tarafından ilçede bulunan sokak hayvanlarını doyurmak için yemleme çalışması başlatıldı. Ekiplerin sokak hayvanlarını yemleme çalışması, karın kalkmasına kadar devam edecek.

Öte yandan ilçe sınırları içerisinde bulunan risk altındaki sokak hayvanların rehabilite edilmesi için, çalışmalar aralıksız sürüyor. Veteriner şefliği bünyesindeki tel kafeslere konulan sokak hayvanlarının burada gerekli bakım ve kontrolleri yapılıyor. Sokak köpekleri ve kedilerin kısırlaştırma işlemlerinin ardından yeniden doğal ortamlarına salınıyor.