Şerife Bacı Kültür Merkezi’nde Sona Yaklaşıldı

15 Eylül 2022 08:36

Sultangazi Belediyesi, mahalle sakinlerinin birçok ihtiyacını tek bir çatı altında karşılayabileceği merkezlere her geçen gün yenilerini ekliyor.  Uğur Mumcu Mahallesi’nde inşaatı devam eden Şerife Bacı Kültür Merkezi’nin de en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Komşularımıza çok beğenecekleri yeni yaşam alanları armağan ediyoruz.” dedi.

İlçe sakinlerinin daha kaliteli hizmet alabilmesi için hız kesmeden çalışan Sultangazi Belediyesi, yaşam kalitesini artıran projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor. İnşaatı devam eden Şerife Bacı Kültür Merkezi, tek bir çatı altında birçok hizmeti bir arada sunacak.

“Şerife Bacı Kültür Merkezimiz kıymetli komşularımıza hayırlı olsun”

Şerife Bacı Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, mimarisi ve hizmet imkânlarıyla bu merkezin Sultangazi’ye çok yakışacağını ifade etti. Başkan Dursun, “Kıymetli komşularımızın daha huzurlu, daha mutlu olmaları ve en iyi hizmete ulaşabilmeleri için gayretle çalışıyoruz. İlçemize kazandırdığımız yeni yaşam alanlarından Şerife Bacı Kültür Merkezimiz de; Kâşif Çocuk, atölyeler, spor merkezi, kadın-erkek taziye evleri, kütüphane gibi bir çok fonksiyon alanıyla kıymetli komşularımıza hizmet sunacak. Merkezimiz şık mimarisiyle de dikkatleri üzerine çekecek. Çok yakında tamamlayacağımız Şerife Bacı Kültür Merkezimiz, kıymetli komşularımıza şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Eğitim ve Sporun Yeni Merkezi

Şerife Bacı Kültür Merkezi’nde yer alacak atölyeler, hobi ya da meslek edindirmeye yönelik farklı branşlarda eğitim verecek. Kültür Merkezi bünyesinde bulunacak olan kadın spor merkezi, ‘Kendine Değer Ver Hayatında Spora Yer Ver’ sloganıyla kadınları sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamaya davet edecek. Kadınlar uzman eğitmenler eşliğinde spor yapma imkânı bulacak.

Kâşif Çocuk

Sultangazi Belediyesi, 4-8 yaş aralığındaki çocukları “Kâşif Çocuk” projesiyle bilim ve sanatla buluşturacak. Merkezdeki Kâşif Çocuk bölümünde, çocuklara bilimi ve sanatı sevdirecek atölyeler yer alacak.

Kadın-Erkek Ayrı Taziye Evi

Şerife Bacı Kültür Merkezi, toplumumuzda önemli bir yeri bulunan taziye geleneğini de yaşatacak. Cenaze sahiplerine büyük kolaylık sağlayacak olan taziye evinde kadın ve erkekler için ayrı ayrı alanlar oluşturulacak.

Kütüphane, Muhtarlık Binası ve 112 Hızır Acil Servisi

Şerife Bacı Kültür Merkezi bünyesinde kütüphane ve kafeterya da mahallelilere hizmet verecek. Ayrıca merkez bünyesinde muhtarlık binası ve 112 Hızır Acil Servis birimi de yer alacak. İnşaatı devam eden Kültür Merkezinin kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor.