Şehit Murat Celep Caddesi Baştan Sona Yenileniyor

25 Ekim 2022 06:51

Sultangazi Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yunus Emre Mahallesi’nin yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerinden biri olan Şehit Murat Celep Caddesi’ne ‘Prestij’ kazandırılıyor. Ekipler kaldırım, orta refüj, peyzaj ve asfalt çalışmalarıyla caddenin görüntüsünü baştan aşağı değiştiriyor.

Vatandaşların sosyal yaşam kalitesini artırmak, günlük yaşamını kolaylaştırmak adına çalışmalarını yürüten Sultangazi Belediyesi, cadde ve sokakları da modern bir görünüme kavuşturuyor. Ekipler aksaklıkları tespit ederek en kısa zamanda çözüme kavuştururken, daha modern bir Sultangazi için gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Prestij Cadde Uygulaması Başlatılmıştı

Sultangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Şehit Murat Celep Caddesi için de hummalı bir çalışma başlattı. Geçen yıl prestij Cadde uygulaması kapsamında caddenin eski aydınlatma direkleri, modern aydınlatma direkleriyle değişmiş hem elektrikten tasarruf sağlanmış hem de caddeye modern bir görünüm kazandırılmıştı. Bu kez yaya ve araç trafiğinin daha konforlu hale getirilmesi için çalışmalara başlandı.

Asfalt, Orta Refüj, Yaya Kaldırımı

Minibüs ve otobüslerin uğrak noktası olan caddede deforme olan yollarda bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. İşlek olan caddede araç trafiğinde bir sıkıntı yaşanmaması için de sıcak asfalt dökümü gerçekleştirildi.

Yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri için 5 orta refüj ve yaya geçidi yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler orta refüjde çiçek ve ağaç dikimi için çalışmalara başladı.

Kaldırım Çalışmaları Devam

Yayaların güvenli bir şekilde yolda yürümesi için kaldırım çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların güvenli bir şekilde kaldırımda yürümesi için çalışmalar titizlikle yürütülürken, engelli ve bebek arabalı vatandaşların kaldırıma rahatça çıkıp inmesi için belirlenen noktalara rampalar yapılıyor. Çalışmaların bir ay içinde tamamlanması planlanıyor.

“Caddelerimize ‘Prestij’ kazandırıyoruz”

Belediye Başkanı Av.Abdurrahman Dursun, yapılan çalışmalarla cadde ve sokakların estetik bir görünüm kazandığını belirtti. Başkan Dursun, “Şehit Murat Celep caddemize ‘prestij’ kazandırırken,  yaya ve araç trafiğinin de güven içinde ilerlemesi için titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cadde ve sokaklarımızla ilçemizin siluetini değiştirirken, modern bir Sultangazi’nin inşasını gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz Sultangazimizi daha modern bir ilçe haline getirmektir” diye konuştu.