Şehit Kadir Yıldız Otobüs Terminali Törenle Açıldı

Kastamonu Çatalzeytin Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı üzerinde yaptığı, " Şehit Kadir Yıldız şehirlerarası Otobüs Terminali" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Terminalin açılışında Çatalzeytin Belediyesi'nin kardeş ilçesi olan ve tesisin yapımına destek veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da hazır bulundu.

Kastamonu Çatalzeytin Belediyesi'nin Atatürk Bulvarı üzerinde yaptığı "Şehit Kadir Yıldız Şehirlerarası Otobüs Terminali" düzenlenen törenle hizmete girdi. Çatalzeytin Belediyesi'nin kardeş ilçesi olan Sultangazi Belediyesi'nin desteği ile yapılan otobüs terminali bölgenin en modern otobüs terminalleri arasında yer alıyor.

Şehit Kadir Yıldız Şehirlerarası Otogar açılış törenine Kastamonu milletvekilleri Metin Çelim, Murat Demir, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, Çatalzeytin Kaymakamı Bülent Şimşek, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz ile ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TEKNOLOJİK YENİLİKLERLE DONATTIK

Açılış töreninde konuşan Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Oğuz, otobüs terminalinin teknolojik yeniliklerle donatıldığını belirtti. Terminal inşa edilirken yolcuların beklenti ve konforunun ön planda tutulduğunu ifade eden Başkan Oğuz, "Bu otogarın şehirlerarası otobüslere ve ilçelere gidecek minibüsler ile otobüslere de ev sahipliği yapacak" dedi.

Konuşmasında Sultangazi Belediyesi'nin verdiği destekten ötürü memnuniyetini dile getiren Başkan Oğuz, " Sultangazi Belediye Başkanı Sayın Cahit Altunay güler yüzü ve yardımseverliği ile bize hep öz kardeşi gibi kucak açtı. Sayın Altunay'ın huzurunda Sultangazi Belediyesi'ne teşekkürlerimi bir kez daha dile getirirken, Sultangazili kardeşlerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum ” dedi.

Oğuz konuşmasında ayrıca otogarın açılış törenine katılan başta milletvekilleri ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada otobüs terminalinin açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirirken, Çatalzeytin halkının misafirperverliğine teşekkür etti.

Sultangazi Belediyesi'nin ilk kardeş belediyesinin Çatalzeytin olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay, "Çatalzeytin’de yapılan her hizmet bizleri de heyecanlandırıyor. Sultangazimiz'de Kastamonulu özellikle de Çatalzeytinli hemşehrilerimizin yoğunluğu dikkat çekiyor. Burada her köşe başında yaz tatilini geçiren bir Sultangazili hemşehrimize rastlıyoruz " dedi.

"BİZİ BÖLEMEYECEKLER"

Türkiye olarak büyük hedefleri ve ulvi gayelerin olduğunun altını çizen Başkan Altunay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Hedeflere ulaşmamızda bir tek yol var, asla ve asla bölünmemek. Kardeşliğimize hedef alan bütün sistemleri bertaraf etmek. Onlar istediği kadar mezhep çatışmalarıyla bizlerle uğraşsınlar. İstedikleri kadar kimlik ayrımı yapmaya çalışsınlar. Bu millet karanlık hesapları olanlara asla geçit vermeyecektir. 15 Temmuz akşamı bizleri bölmek istediler. Suriye ve Irak'ta olduğu gibi iç savaş başlatmak istediler ama başaramadılar. Biz ise tem yumruk ve tek yürek olduk. Allah’ın izniyle bundan sonra bu bayrağın altında tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak anlayışından sapmadan ülkemizi çok daha ulvi hedeflere taşıyacağız."

Başkan Altunay konuşmasında ayrıca hizmete açılan otobüs terminalin ilçe halkına ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

Protokol konuşmalarının ardından protokol üyeleri hep birlikte otobüs terminalin açılış kurdelesini keserek, tesiste incelemelerde bulundular.