SAK-E İlk Eğitimini Verdi

19 Kasım 2020 08:32

Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E), AFAD Eğitim Merkezi’nin verdiği ‘Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi’ni tamamlayarak eğitmen sertifikası aldı. SAK-E, ilk eğitimini Sultangazi İlçe Müftülüğü öğrenci ve eğitmenlerine online olarak verdi.

Sultangazi Belediyesi AFAD işbirliği ile belediye personeline verdiği temel afet bilinci, arama-kurtarma ve ilkyardım eğitimi sonrasında SAK-E ekibi oluşturulmuştu. 6.6 şiddetindeki İzmir depremindeki arama-kurtarma çalışmalarına da katılan SAK-E, bildiklerini başka gönüllülere aktarmak için harekete geçti.

Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E)’nden 5 personel, Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi almak için Ankara’ya gitti. AFAD Eğitim Merkezi (AFADEM) tarafından verilen eğitimi tamamlayan gönüllüler, eğitmenlik sertifikasını almaya hak kazandı.

SAK-E, ilk eğitimini Sultangazi İlçe Müftülüğü öğrenci ve eğitmenlerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik bir gruba online olarak verdi. Eğitmenler, katılımcılara afet öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılabileceğini detaylı olarak anlattı. Afet bilinci eğitimi ile farkındalığın daha da artması sağlandı.

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, eğitmenlik sertifikası alan Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E)’ni tebrik etti. Başkan Dursun; “Öncelikle Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E)’ni eğitmenlik eğitimini başarıyla tamamladıkları için kutluyorum. Ekibimiz verdiği eğitimlerle farkındalığın daha da artmasını sağlayacak. Unutmayalım ki afetlerin önüne geçemeyiz ama alacağımız tedbirlerle etkisini en aza indirebiliriz” diye konuştu.