Rize Yöresel Ürünler ve 4. Hamsi Festivali’ne Muhteşem Final

22 Kasım 2021 05:30

Sultangazi Belediyesi, Türkiye’nin yöresel zenginliklerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Sultangazi Rize Yöresel Ürünler ve 4. Hamsi Festivali’yle; yöresel lezzetleri, ürünleri, türküleri ve tonlarca hamsisiyle Rize, adeta Sultangazi’ye taşındı. Festivalin son gününde vatandaşlara 3 ton hamsi dağıtılırken, Karadeniz’in sevilen sesi İsmail Türüt türkülerini Sultangazililer için seslendirdi.

Sultangazi Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından yöresel ürünleri ve kültürel zenginlikleri vatandaşlarla buluşturuyor. Sultangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Sultangazi Rize Yöresel Ürünler ve 4. Hamsi Festivali’ne MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halime Kökçe, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) Başkanı Recep Albayrak, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Hasan Başça, Sultangazi Rizeliler Derneği Başkanı Orhan Yazıcılar, iş insanı Abdurrahim Albayrak, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Hamsinin Lezzeti, Konserin Eğlencesi

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ve 5 gün boyunca devam eden festivale vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Tulumlar, kemençeler eşliğinde horonların oynandığı, yöresel sanatçıların konserleriyle hep birlikte Karadeniz türkülerinin söylendiği ve Rize’nin geleneksel lezzetlerinin tadıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin son günündeyse 3 ton hamsi dağıtıldı.

Festivalin son gününde ayrıca ünlü sanatçı İsmail Türüt, Sultangazililer için sahne aldı. Yoğun bir katılımın olduğu konserde vatandaşlar, Türüt’ün seslendirdiği birbirinden coşkulu türkülere horonlarla eşlik etti.

Av.Abdurrahman Dursun’un Gönülden Selamlarıyla...

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un, ekibinin geçirdiği trafik kazasından dolayı festivale katılamadığını fakat gönülden selamlarını gönderdiğini söyledi. Yiğit, konuşmasına şöyle devam etti: “Sultangazili ve Rizeli hemşehrilerimiz, hepiniz hoş geldiniz. 4.'sü düzenlenen hamsi festivalimize katılım gerçekten çok yoğun. Hamsi festivali deyince akla balık geliyor ama şunu da ifade etmek isterim ki kıymetli Belediye Başkanımızın katkılarıyla biz, balık sezonu açıldığından bu yana mahallelerimizde tonlarca balık dağıtımı gerçekleştirdik. Burada yaklaşık bir hafta boyunca Rize’nin enfes lezzetleri ve güzel müzikleri ile tam bir Karadeniz rüzgarı esti.  Festivalde emeği geçenlerden Allah razı olsun diyoruz.”