Orhangazi İlkokulu ve Ortaokuluna Spor Salonu

28 Nisan 2020 07:56

Her fırsatta spora verdiği önemi gösteren Sultangazi Belediyesi, okullara spor salonu kazandırmak için de çalışmalar yapıyor. Sultangazi Belediyesi, 50. Yıl Mahallesi’nde bulunan Orhangazi İlkokulu ve Ortaokulu’nun bahçesine, içinde fitness salonunun da yer aldığı spor salonunu inşa ediyor. Spor salonunun Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.

Sultangazi Belediyesi, spora ve sporcuya verdiği desteği sürdürüyor. “Sultangazi sporla daha güzel” anlayışıyla,  ilçe genelindeki spor alanlarının sayısının her geçen gün daha da artması için çalışılıyor.

Çocukları spora teşvik etmek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sağlıklı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak için okullara spor alanları kazandırmak büyük önem taşıyor. Bu bilinçle hareket eden Sultangazi Belediyesi, 50. Yıl Mahallesi’nde bulunan Orhangazi İlkokulu ve Ortaokulu’na spor salonu yapıyor.

İnşaatı devam eden, 610 metrekarelik bir alanı kaplayan spor salonunda öğrenciler hem beden eğitimi derslerinde hem de boş vakitlerinde rahatça spor yapabilecek. Spor salonu bünyesinde ayrıca bir fitness salonu da yer alacak. Böylece spor severler, istedikleri zaman egzersiz yapma imkanı bulabilecek.

Sultangazi’nin eğitim, kültür, sanat ve sporla anılır bir Sultan Şehir haline geleceğini belirten Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “ Bize düşen görev, sporla ilgilenen çocuklarımızın önünü açmaktır.  Eğer ilçemizden şampiyonların çıkmasını istiyorsak, önce onlara rahatça spor yapabilecekleri alanlar oluşturmak gerekir. Bu konuyu hassasiyetle takip ediyor, ilçemize spor alanları kazandırırken, okullarımızda da spor salonları oluşturuyoruz” diye konuştu.

Orhangazi İlkokulu ve Ortaokulu’nun bahçesine yapılan spor salonunun, Ağustos ayının sonunda tamamlanması planlanıyor.