Nevruz Ateşi Sultangazi'de Yandı

Asırlardır bereketin, barışın ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz,  Sultangazi Belediyesi organizasyonuyla Gazi Mahallesi’nde kutlandı. Cengiz Ozkan’ın yorumuyla Aşık Veysel’in de anıldığı programda, Nevruz ateşi yakılarak Baharın coşkusuna tüm İstanbullu ortak oldu.

Balkanlardan Sibirya bozkırlarına kadar uzanan büyük bir coğrafyada baharın gelişinin habercisi Nevruz Bayramı, geçmişle bugün arasında önemli bir kültürel köprü.

Sultangazi Belediyesi’nin Gazi Mahallesi’nde düzenlediği organizasyonla, Nevruz Bayramının coşkusuna tüm İstanbullu ortak oldu. Nevruz Ateşi yakılarak başlayan organizasyonda halk ozanlarının atışmaları, halk oyunları gösterisi, demir dövme ritüeli, şiir dinletisi sunuldu.

Programa Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay programda yaptığı konuşmada, Nevruz’u, barış ve kardeşlik için yeni bir fırsat olarak değerlendirdi. Farklılıklarımızı,  kültürel zenginlik olarak yorumlayan Altunay şunları söyledi:

“Bugün burada yakılan ateş, şiddetin ve öfkenin değil aksine gönüllerimizdeki dostluğun ve kardeşliğin kandili oldu. Bayram sevincini yaşarken, bize yakışan şiddetin dilini tamamen terk etmek ve barışın evrensel dilini yüceltmektir” dedi.

Sultangazi Belediyesi olarak yalnız Nevruz Bayramını değil,  Aşık Veysel’i de andıklarını belirten Altunay, “Ünlü halk ozanımız, Anadolu toprağına kardeşlik ve barış tohumları ekmiştir.  Mısraları ve deyişleri ile de güzel Türkçemizi taçlandırmıştır” diye konuştu.

Program sonunda ise Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden Cengiz Özkan yorumuyla etkinliğe renk kattı.