Medine Süzen’in Hayali Gerçek Oldu

24 Mayıs 2021 03:57

Bacakları olmayan 41 yaşındaki Medine Süzen'in Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni görme hayali, sosyal medyadan talebini ilettiği Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun tarafından gerçekleştirildi.

Tedavisi nedeniyle 15 yıl önce ailesiyle İstanbul’a yerleşen ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni gezebilme hayalini bir türlü gerçekleştiremeyen Medine Süzen, bu talebini sosyal medya üzerinden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'a iletti.  Süzen, Sultangazi Belediyesi ekiplerince Ramazan Bayramı'nda evinden ambulansla alınarak Ayasofya-i Kebir Camii'ne götürüldü. Görkeminden etkilendiği camiyi Türkiye Diyanet Vakfı ekipleri ile gezen ve caminin tarihi hakkında bilgi alan Süzen, bir mesajla gerçekleşen hayalini cep telefonunun kamerasıyla kayıt altına alarak ölümsüzleştirdi.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Ayasofya ziyaretinin ardından Süzen'i evinde ziyaret etti.  İstanbul'un fethinin simgesi Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti olduğuna dikkati çeken Dursun, "Duygusal bir atmosfer, manevi bir atmosfer. Bu atmosferi tatmak istemek, orada bulunmak istemek çok güzel ki milyonlar bu süre içerisinde hep geldiler, Ayasofya Camisi'nde namazlarını kıldılar. Türkiye açısından, Müslümanlar açısından çok önemli bir mabet. Dolayısıyla o manevi duyguları orada hissetmek Medine (Süzen) gibi oraya gidemeyen herkesin özlemle yapmak istediği duygulardır." ifadesini kullandı. Bu tür hayallerin Ayasofya'nın ibadete açılması konusunun ne kadar doğru olduğunu gösterdiğine işaret eden Dursun, "Ben bunun için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hem kendi adıma hem milletimiz adına bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum." diye konuştu. Başkan Dursun, Süzen’e Ayasofya Camii’nin fotoğrafının yer aldığı bir tablo da hediye etti.

Medine'nin son hayali Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görebilmek

Medine Süzen de imkansız gibi gördüğü hayali için şansını deneyerek sosyal medya üzerinden mesaj attığını, talebine hızlı bir dönüş olduğunu ve planlama yapıldıktan sonra Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Ayasofya-i Kebir Camii'ne gittiğini kaydetti. Yaşadıklarına inanamadığına ve çifte bayram yaşadığını anlatan Süzen, "Ayasofya'nın huzuru insanın kalbini gerçekten titretiyor." dedi.

Ayasofya'nın 86 yıl sonra ibadete açılmasının kendisini duygulandırdığını belirten Süzen, o gün orada bulunabilmeyi çok istediğinin altını çizdi. Süzen, gerçekleştirmek istediği son hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görebilmek olduğunu sözlerine ekledi.