İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Sultangazi'yi Ziyaret Etti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Sultangazi’yi gezerek ilçe hakkında bilgi aldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sultangazi’yi ziyaret etti. İstanbul Vali Yardımcıları Mustafa Altıntaş ve Celalettin Yüksel ile birlikte öğle saatlerinde Sultangazi’ye gelen Hüseyin Avni Mutlu’nun ilk ziyaret yeri Sultangazi Kaymakamlığı idi. Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya’dan ilçe hakkında bilgi alan Vali Mutlu’nun sonra ki durağı ise Sultangazi Belediye Başkanlığı oldu.

Belediye Başkanı Cahit Altunay ilçede yapılan çalışmalar hakkında Mutlu'ya brifing verdi. Sunum eşliğinde verilen brifingin ardından Vali Mutlu; Sultangazi’de önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek; başta altyapı olmak üzere, çevre, ulaşım, kültür ve sosyal alanlarda önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

Vali Mutlu “Bundan sonra yapılacak çalışmalarda valilik olarak üzerimize düşen ne varsa elimizden gelen desteği vereceğiz”  dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise Vali Mutlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Sultangazi kendi potansiyeliyle ve güzel mekânlarıyla İstanbul’a hizmet edecek bir noktaya gelecek” diyen Başkan Altunay, “İstanbul birçok medeniyete ev sahibi olmuş bir yer. Geçmişten gelen dokunun geleceğe aktarılması noktasında Mağlova ve Cebeci su kemerlerinin onarımından, Kır Çeşme galerisinin yeniden dizaynına kadar birçok çalışma Sayın Valimiz özel idare kanalıyla yapılıyor.  Sultangazi de bunlara ihtiyaç duyuyor. Biz de bunları onardıktan sonra vatandaşımıza tanıtma, gösterme, katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu daha sonra Gazi Polis Karakolu’nu ve Gazi Cemevi’ni ziyaret etti. Halk Eğitim Merkezi’ni de gezen Mutlu’nun son durağı ise Hüseyin Ersu İlköğretim Okulu oldu. Okul hakkında bilgi alan Vali, okulu ve sınıfları da gezerek öğrencilerle de fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.