Gençlerin Hayali Yazı Akademisi ile Gerçekleşiyor

16 Aralık 2019 03:07

Sultangazi Belediyesi okuma ve yazmaya meraklı gençlerin geleceğin şair ve yazarlarına dönüşmesi amacı ile  'Yazı Akademisi'ni hayata geçirdi. Öğrenciler, sevilen şair ve yazarlarla bir araya gelerek hayallerine bir adım daha yaklaşma fırsatı buluyor.

Gençleri önemseyen Sultangazi Belediyesi,  onların kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri adına çalışmalarını sürdürüyor. Okuma ve yazmaya meraklı gençlerin geleceğin şair ve yazarlarına dönüşmesine katkı sağlamak amacı ile 'Yazı Akademisi' hayata geçirildi.

Akademide ilk etapta 123 lise öğrencisi Cuma ve Cumartesi günleri eğitim görecek. Öğrenciler sevilen yazar ve şairlerle bir araya gelerek birlikte okuyup yazacaklar. Ayrıca akademide seminerler, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, dergi yayını gibi bir çok etkinlik de gerçekleştirilecek. Öğrencilerin eğitimi Haziran ayına kadar sürecek. Yazı Akademisi, yeni dönemde de geleceğin yazarlarını yetiştirmeye devam edecek.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu Yazarlar Birliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Yazı Akademisi'nin tanıtım programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yusuf Tosun, akademide görev alan yazarlar, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, belediyeciliğin altyapı, üstyapı ve çevre çalışmalarından ibaret olmadığının altını çizerek," Önemli olan eğitim, sosyal, kültürel ve spor alanında da önemli projeler üretebilmektir. Bizlere düşen görev, yetişen genç nesillere alanlar oluşturmak, onların önündeki setleri ortadan kaldırmaktır" diye konuştu.

Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun da Sultangazi Belediyesi Yazı Akademisi  hakkında bilgi verdi, "Her sınıfta kendi alanında yetkin eğitmenler aynı zamanda şair ve yazarlık yönü bulunan eğitmenler eğitim verecek" dedi.

Akademi öğrencilerinden Cennet Soylu, yazar olma hayaline bir adım yaklaştığını belirterek duygularını şöyle dile getirdi:  "İlkokuldan beri yazı yazıyorum. İlerde yazar olmak gibi bir hayalim vardı. Sonra edebiyat hocam sayesinde buradan haberim oldu ve başvurdum. Seçildim ve hocam ile birlikte bu yolda ilerliyoruz, çok güzel bir şey. Başarmak istediğim bir hayale adım atmış oldum. Eğer bir hayal kurarsak gerçekleştirebiliriz. O yüzden çok mutluyum, tarif edilmez bir duygu."