'Dünya Kadınlar Günü'nde Sultangazili Hanımlardan Rekor Denemesi

Dünya Kadınlar Günü’nde Sultagazili hanımlar, dünya rekoruna imza atmak İçin bir araya geliyor. Sultangazi Belediyesi tarafından organize edilecek olan etkinlikte, Sultangazili hanımlar, aynı anda dünya örgü örme rekoru denemesi yapacak.

Nakış ve elişi tarih boyunca kadınla ilişkili olmuş, kadınlar bu zanaatı geliştirerek yaratıcılıklarını göstermeye çalışmıştır. Sultangazi Belediyesi, kuşaktan kuşağa  kadının potansiyelini ortaya koyduğu elişi örme sanatını, Dünya Kadınlar gününde rekora dönüştürüyor.

Sultangazi Belediyesi, ev kadınlarının, sosyal üretkenliklerini ve aralarındaki dayanışmayı arttırmak, bilgi, tecrübe ve yardımseverliklerini göstermek amacıyla;  08 Mart 2011 Dünya Kadınlar Gününde “En Çok Ev Kadınıyla Aynı Anda Örgü Örme Rekoru“ gerçekleştirecek.

Organizasyona katılacak olan hanımlara Sultangazi Belediyesi tarafından yün ve şiş dağıtılacak, start düdüğünün çalmasıyla birlikte hanımlar örgü örmeye başlayacaklar. Renkli görüntülere sahne olacak organizasyon, Prof. Dr. Orhan KURAL Başkanlığındaki Hakem Heyeti tarafından yönetilecek.

Ev Kadınlarının gerçekleştireceği bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen Rekor denemesinde örülen bereler, Sultangazi Belediyesi Elden Ele Yardım Çarsında ihtiyacı olan çocuklara dağıtılacak. Yarışma sonunda en çabuk örgüsünü tamamlayana da çeşitli hediyeler   verilecek. Örgü örme rekorunun ardından Sultangazili hanımlar kendileri için düzenlenen müzik ve eğlence programıyla günlerini kutlayacaklar.

Program :

10:00-10:30 Ev Kadınlarının rekor alanına sayılarak alınması