Dr. Faruk Öndağ ile ''1 İnsan 2 Mucize''

26 Ekim 2020 08:33

Sultangazi İbn-i Sina Kültür, Sanat ve Sağlık Sezonu, ilçe halkını tiyatrodan seminere, farkındalık eğitimlerinden çocuk programlarına kadar birçok etkinlikle buluşturuyor.Kültür, Sanat ve Sağlık Sezonu kapsamında Dr. Faruk Öndağ, 1 İnsan 2 Mucize adlı söyleşiyle izleyicisiyle buluştu.

Sultangazi Belediyesi, ilçenin kültür ve sanatla anılır bir hale gelmesi için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Dünya tıp tarihine ismini altın harflerle yazdıran usta ismin adını taşıyan İbn-i Sina Kültür, Sanat ve Sağlık Sezonu'nda tiyatrodan seminere, çocuk etkinliklerinden farkındalık eğitimlerine birçok etkinlik ilçe sakinleriyle buluşuyor!

Maske ve Sosyal Mesafe Kuralına Uyuldu

Sultangaziİbn-i Sina Kültür, Sanat ve Sağlık Sezonu kapsamında Dr. Faruk Öndağ, 1 İnsan 2 Mucize adlı söyleşiyle izleyicisiyle buluştu. Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşen programa, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun'un Eşi Tuba Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu'nun eşi Gülsüm Yiğitoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen de katıldı. Söyleşiye ilçe sakinlerinin ilgisi yoğundu. Sosyal mesafe ve maske kuralına titizlikle uyuldu.

"1 İnsan 2 Mucize"

Dr. Faruk Öndağ,  insanın mucizevi bir varlık olduğunu belirterek sözlerine başladı. Öndağ;"İnsanoğlu mucizedir. İnsanın duygularını en yoğun yaşadığı ve en mutlu olduğu an yavrusunu kucağına aldığı andır. O Allah'ın bize bir emanetidir. Bizlere düşen görev, onları pırıl pırıl bir insan, iyi bir Müslüman olarak yetiştirmektir. Öğrenme anne karnında başlar. Yani biz çocuklarımıza ne öğretirsek onlar da onu uygulayacaktır" diye konuştu.

"Mucize İnsanın Gönlüne Dokunmaktır"

Dr.FarukÖndağ,  "İnsanoğlunda devasa iki tane mucize vardır. Bir tanesi beyin diğeri gönül. Gönüle dokunulduğunda insanoğlu inanılmaz başarılara imza atar. Motivasyonu tükenmiş, küsmüş ve pes etmiş bir insan ise normalde yapabileceklerinin çok altında mutsuz, sıradan, başarısız bir hayat yaşar. Mucize insanın gönlüne dokunabilmekte saklıdır "diyerek gençlere motivasyonlarını artırmak için bol bol taktikler verdi.

Söyleşi sonunda Tuba Dursun ve Gülsüm Yiğitoğlu, Dr. Faruk Öndağ'a çiçek takdim ederek, teşekkürlerini iletti.