Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Sultangazi'de Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin  96. Yıl Dönümü ve Şehitler Günü”nde, işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarımız, Sultangazi’de bir kez daha saygıyla anıldı. Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Kaşgarlı Mahmut Lisesi’nde düzenlenen programda Sultangazililer; “Çanakkale Geçilmez” diyen şehitlerimiz için yeniden tek yürek oldu.

Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'nin 96. Yıldönümü Sultangazi’de birkez daha saygıyla anıldı.

Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Kaşgarlı Mahmut Lisesi’nde düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Anma programı şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Öğrencilerin Çanakkale Zaferi temalı konserinin ardından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Gecede bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay; Çanakkale Türk ulusunun inancını, gücünü ve iradesini gösterdiği savaşın adı olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tohumlarının Çanakkale savaşında atıldığını belirten Altunay şunları söyledi:

“Vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı Çanakkale Savaşı’dır.

Yokluklar içerisinde kendinden güçlü ordulara karşı kahramanca mücadele eden askerlerimiz, bugün bize gurur duyduğumuz şanlı bir geçmiş ile üzerinde özgürce yaşadığımız bu güzel vatanı bırakmışlardır. Tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşan bir millet olarak, yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız.”

Altunay, Çanakkale Savaşı’nın sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil aynı zamanda Türk insanının geleceğe yürüyüşünde en güçlü ilham kaynaklarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Gecenin sonunda Çanakkale Savaşı konulu tiyatro gösterisi ise davetlilerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Sultangazi Belediye Başkanı Altunay program sonunda,  Çanakkale Savaşı’nda objektifleri takılan görüntülerden oluşan olan resim sergisini gezdi.