Başkan Dursun'dan Yeni Yıl Mesajı

31 Aralık 2019 08:32

Değerli Sultangazili Hemşehrilerim;

2019 yılını geride bırakıyor, yeni umut ve heyecanlarla hep birlikte yeni bir yıla hazırlanıyoruz. 2020 yılının ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını temenni ederek birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.

31 Mart Mahalli İdareler  seçimlerinde bu kutlu görevi bizlere emanet ettiğiniz günden bu yana, Sultangazi'yi  Sultanşehir haline getirmek için  gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Gönül belediyeciliği anlayışı ile ilçemizde hizmet götürülmemiş yer, uzatılmamış el kalmasın diye çabalıyor,  "Hep birlikte daha iyiye" sloganıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına eşitlik ve adalet ışığında kalıcı çözümler bulmak için uğraşıyoruz.

Sultangazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması adına altyapı, üstyapı, çevre, yeşil alan çalışmalarına hız veriyoruz. Belediyeciliğin sadece bunlardan ibaret olmadığı bilinciyle eğitim, kültür, sosyal ve sportif alanlarındaki faaliyetlere ağırlık veriyor, gençleri ve kadınları sosyal yaşamda destekleyen projeleri hayata geçiriyoruz.

Sultangazimiz'de görüntü kirliliği oluşturan havai hatların yer altına alınması çalışması BEDAŞ ile yaptığımız görüşme sonrası başladı. Havai hatlar yer altına alınırken, 10 milyon liralık yatırımla iki ayrı elektrik dağıtım merkezi inşa ediyoruz. Böylece ilçemizde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin de önüne geçmeyi hedefliyoruz.

İlçemize estetik görünüm kazandırmak amacıyla, prestij cadde projeleri yürütüyor, 'Işıl ışıl bir Sultangazi' için cadde ve sokaklara modern aydınlatma direkleri tesis ediyoruz.

Sosyal yaşam alanlarının da kalitesini artırıyor, Sultangazi'nin yeşile bürünmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çocuklarımız daha yeşil bir şehirde büyüsün diye göreve geldiğimizden bu yana ilçemize 9 tane yeni park alanı kazandırırken,  mevcutta bulunan 25 parkı da yenileyerek, şehrimizde bulunan parkların sayısını 307’ye çıkardık.  Park alanına müsait olmayan yerlerde ise peyzaj çalışmaları yapmaya devam ediyoruz.

'İnsan eğitimle doğmaz, ama eğitimle yaşar.' Geleceğimizin mimarı çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için iyi eğitim almaları şarttır. Bu amaçla ilçemize yeni eğitim yuvaları kazandırırken mevcut okullarımızın da kalitesini artırıyoruz.

Yayla Mahallesi'nde bulunan Hamit Süreyya Eremsel ilk ve Ortaokulu'nun ek binası, imar problemi nedeni ile ne yıkılabiliyor ne de bina içine bir çivi çakılabiliyordu. 20 yıldır devam eden problem, belediyemizin girişimleri ile çözüldü. 72 günde deprem yönetmeliğine uygun inşa ettiğimiz Nadide- Ahmet Tütüncüoğlu İlk ve Ortaokulu eğitim öğretime kapılarını açtı.

Eğitim alanında yaptıklarımız sadece bununla sınırlı değil... Sultangazi Eğitime Destek Akademisi ile öğrencilerimizi merkezi sınavlara ücretsiz olarak hazırlıyor, Gençlik ve Bilim-Kültür Merkezlerimizle gençlerin bilim, sanat ve sporla içiçe olmasını sağlıyoruz. Sultangazi Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi (SU MEKAN)'nde kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayatına destek olarak, onların aile bütçelerine katkıda bulunmalarını amaçlıyoruz.

Vatandaşlarımızın sosyal hayatını da alacakları eğitim kadar önemsiyoruz. Öyle ki Sultangazili kadınlar Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini görebilsin diye "Seyyah Kadın" ile Edirne, Konya, Çanakkale, Bursa ve Nevşehir'e geziler düzenliyoruz. "Kültür Gezileri" ile de ilçemizde yaşayanların farklı örf ve adetleri yakından tanımasına imkan sağlıyoruz.

Toplumsal dayanışma ve beraberliğin göstergesi olan taziye geleneğini unutturmamak ve cenaze sahibinin acısına bir nebze ortak olmak adına ilçemize taziye evleri kazandırıyoruz.

Sultangazi Aile Destek Evi (SUDE) ilehayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor, onların gıda, giysi, temizlik, kırtasiye ve medikal malzemeler gibi temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyoruz.

Spora ve sporcuya verdiğimiz desteği gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle gösteriyor, ilçemize kazandırdığımız spor merkezleriyle vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir hayata adım atmalarına katkıda bulunuyoruz. Ayrıca kadınlarımızın rahatça spor yapabilmeleri için ilçemizdeki kadın spor merkezlerimizin sayısını hızla yükseltiyoruz.

Yaptığımız çalışmalarla kısa sürede örnek gösterilen bir şehir haline geliyoruz. Sizlerin desteğiyle daha güzel işler yapacağımıza, Sultangazimizin hak ettiği yere ulaşacağına inancımız tamdır! Yeni yılın, memleketimize, ülkemize ve tüm insanlığa, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Av. Abdurrahman Dursun

Belediye Başkanı