Başkan Dursun'dan Engelliler Haftasında Anlamlı Ziyaret

15 Mayıs 2020 07:22

Sultangazi Belediyesi, Engelliler Haftası’nda anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, doğum günü Engelliler Haftası’na denk gelen özel komşularını evlerinde ziyaret etti. Başkan Dursun, doğum günlerini kutlayarak, onlara hediyeler verdi.

10-16 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Engelliler Haftası, bu yıl koronavirüs dolayısıyla her yıl olduğundan daha farklı kutlanıyor.

Sultangazi Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşları bu özel günde unutmadı. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, engelliler haftasında doğum günü olan özel komşularını evlerinde ziyaret etti ve hediyelerini verdi.

Başkan Dursun, 10 yıldır serebral ataksi hastası olan Büşra ve Bahadır Taştan kardeşleri ziyaret ederek, doğum günlerini kutladı. Taştan kardeşler, bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’a teşekkürlerini iletti.

“Baş ağrısıyla doktora gittim”

Baş ağrısıyla gittiği hastanede serebral ataksi hastası olduğunu öğrenen Bahadır Taştan, “Ben yaklaşık 10 yıldır hastayım. Bir baş ağrısıyla gittim, hasta olduğumu öğrendim. Çok zor bir hastalık. Ama unutulmamak çok güzel. Belediyemize bu günde bizleri yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Engeller zihinde başlar”

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, engelliler haftasının özel çocukların sesini geniş kitlelere duyurmak için bir fırsat olduğunu belirtti. Başkan Dursun, “Hepimiz şunun farkında olmalıyız; engellilerin engellerini ortadan kaldırmak önce insanların zihinlerinde başlar. Zihinlerdeki engeller kalkarsa, onların önündeki engeller de kalkmış olur” diye konuştu.

Başkan Dursun, bir kez daha ‘evde kal’ çağrısında bulunarak, “Koronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Bu yüzden tüm komşularımıza ‘evde kalın ‘diyoruz. Hepimiz evde kalalım, sağlıkla kalalım” dedi.