Başkan Altunay'ın "Zafer Bayramı" Mesajı

Ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyetimizin de müjdecisidir.

Türk Milleti; haklı ve onurlu direnişiyle, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır da bu topraklarda "Büyük Taarruz" ruhunun ne kadar diri olduğunun açık bir ifadesidir. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Cahit ALTUNAY/BELEDİYE BAŞKANI