Başkan Altunay'ın Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Sevgili öğrenciler, eğitim camiamızın değerli üyeleri ve sayın velilerimiz;

Bugün her yönüyle yepyeni bir başlangıca, hep beraber merhaba diyoruz.  Ülkemizin geleceği çocuklarımızın yüreklerinde, bilgi ve sevgi ışığını yakmak üzere, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Çağdaş eğitim; toplumsal yaşamımızın biçimlendirilmesinde, yükselmesinde, kalite ve değişim sürecinin başarıya ulaşmasında vazgeçilmez öğelerdir. Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam;  çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar, genç nüfus yoğunluğuna sahip ülkemizin geleceği için de temel koşuldur.  Ülkemize değer katacak, güçlü kılacak, teknolojiye hâkim, eleştirel düşünebilen, kendine güveni yüksek ve yepyeni fikirler üretebilen, vizyonu geniş bireylerin oluşması eğitim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.

Sevgili Çocuklar ve Gençler ;

Sultangazi Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı sizin için seferber ettik. 7 yıl önce boşlattığımız “Ücretsiz Defter Dağıtımı" projesini bu yıl da sürdürüyoruz, ilçemiz genelinde  eğitim gören tüm öğrencilerimize ihtiyaç duyduğu defterleri hediye ediyoruz.

Öte yandan eğitim yuvalarımızın fiziki kalitesini artırırken  ilçemize 10 yıllık süreçte 50 yeni okul kazandırıyoruz. Tüm okullarımızın boya-badana ihtiyaçlarını karşılarken okul bahçe düzenlemeleri, yeni spor alanları, konferans salonları yapıyoruz. Eğitime yönelik yatırımları yeni üniversiteler ile taçlandırıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla inşa ettiğimiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu bu yıl kapılarını hizmete açarken, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun yapım çalışmalarında ise sona yaklaşılıyor.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kısa adı SEDA olan Sultangazi Eğitime Destek Akademisi, 4 yıldır hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.  Bu merkezimizde  öğrencilerimizi merkezi sınavlara hazırlıyoruz. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezimizde 2 yıldır gençleri bilimle buluşturuyoruz. Bilim merkezi; farklı bilim atölyelerinden ve etkinliklerden oluşmaktadır.

Gençlerimizin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle yaşam kalitesini arttırmayı, topluma aktif bireyler olarak katılmalarını sağlamak amacıyla gençlik merkezlerini hayata geçirdik. Bu amaçla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla İsmetpaşa ve Sultançiftliği mahallerinde 2 ayrı gençlik merkezini ekim 2018'de hizmete açıyoruz.

Sultangazi Belediyesi olarak yine farklı bir projeye imza attık. 28 farklı alanda 17 bin kitabı dijital ortama taşıyarak sizlerin hizmetine sunduk. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde kurulan e-kütüphanenin kapsamı genişletilerek Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi ile Sultançiftliği ve İsmetpaşa Mahalle Hizmet Tesisleri de hizmet vermeye başladı.

Sizlere yönelik hazırladığımız diğer sosyal ve kültürel etkinliklerin bazıları ise şunlar; yurtiçi ve yurtdışı kültür gezileri, seminer ve kültür söyleşileri, konser ve tiyatro gösterileri, Sultangazi İzci Kampı, gençlik kampı, okullararası spor turnuvaları, yüzme kursları ve buz paten pisti.

Eğitime hizmetimiz bunlarla sınırlı kalmayacak daha iyi olanın peşinde sizlerin desteği ile koşmaya devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki; size yatırım geleceğe yatırımdır. Sizin gülen gözleriniz ülkenin aydınlık yarınlarının teminatıdır. Gözleriniz ve yüreğinizdeki pırıltılar ülkemiz için hiç sönmesin.

Bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim-öğretim yılında, değerli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz ile tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.