8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Sultangazi Belediyesi kadın çalışanları kahvaltıda biraraya geldi. Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Kadınlar, bizim kültürümüzde hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir" diye konuştu. Başkan Altunay konuşmasında ayrıca Sultangazi Belediyesi'nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sultangazi Belediyesi kadın çalışanları da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kahvaltıda biraraya geldi.

Burada kadınlara seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Kadınlar, bizim kültürümüzde hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir" diye konuştu.

Kadınların sosyal hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanınması ve önlerindeki engellerin kaldırılması gerektiğine işaret eden Başkan Altunay, şunları söyledi:

"Sevginin, şefkatin, fedakarlık ve sabrın simgesi olan kadınlarımız en değerli, en yüce varlıklarımızdır. Hepimizin, her insanın üzerinde bir kadın emeği var. Hepimizin ilk öğretmeni kadınlarımızdır, annelerimizdir. Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde, kadınlarımıza ve annelerimize özel bir önem atfedilmiştir. Toplumumuzda kadınlarımız aile hayatında, toplumsal ve siyasal hayatta belirleyici bir rol üstlenmiştir" dedi.

Sultangazi’deki on yıllık değişim imajında kadınların çok emeğinin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Altunay,  tüm kadınlara teşekkür etti. Başkan Altunay konuşmasında ayrıca Sultangazi Belediyesi'nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Program sonunda Başkan Altunay, bayan personele çiçek takdim etti.