59. Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi Sultangazi’de Açıldı

02 Şubat 2020 04:17

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği 59. Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi ziyaretçilere kapısını açtı. Şehitlerin üniforma ve eşyalarını gören ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı.

İzmir Adliyesi’nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Fethi Sekin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve daha fazlası… Sultangazi Belediyesi, şehit ve devlet büyüklerinin kişisel eşyalarının yer aldığı 59'uncu Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi’nin açılışı gerçekleştirdi.

Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen sergiye İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti ilçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerimizin üniformaları görenlere duygu dolu anlar yaşattı.

“Şehitleri Unutturmamak En Büyük Sorumluluğumuz”

‘Bizlere düşen görev bu millet için canını veren şehitlerimizi unutturmamaktır’ diyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, şehitlerin aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi. Başkan Dursun, “Vatan, millet uğruna canını feda eden kardeşlerimizi her defasında anarak onlara olan vazifemizi hakkıyla yerine getirmek en önemli sorumluluklarımızdan birisidir. Ayrıca bunu gelecek nesillere de aktarmalıyız. Şehit olanların duygu iklimin ne olduğunu gelecek nesillere aktarabilmek de en önemli vazifelerimizden birisidir" diye konuştu.

“Kızım İşini Severek Yapıyordu”

Türkiye’deki 4 kadın bomba uzmanından biri olan Astsubay Esma Çevik, Şırnak’ta el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Esma Çevik’in Sultangazi’de ikamet eden babası da sergiye katıldı.  Kızının işini severek yaptığını belirten baba Hüseyin Akgül,  Şehitlik güzel bir mertebedir. Rabbim şehit babası olmayı bahşettiği için, Rabbime şükürler olsun. Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin” dedi.

“Onu Anlatmaya Kelimeler Yetmez”

Şehitlerin aileleri de sergi alanındaydı. 2015 yılında Mardin Dargeçit’te polis aracına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen Mehmet Balta’nın eşi Mehtap Balta, eşinin üniformasının yanından ayrılmadı. Eşinin mesleğini severek yaptığını söyleyen Balta, “Eşim muhteşem bir eş ve çok iyi bir babaydı, onu anlatmaya kelimeler yetmez. Eşimin şehit olduğunu bana bildirmek için geldiklerinde Allah'ım ne olur eşin şehit oldu demesinler diye içimden yalvardım. Bir bacağı, kolu kopsun razıyım, bakarım dedim. Ama ne yazık ki 'eşin şehit oldu' dediler. O an dünyam başıma yıkıldı" diye konuştu.

“Göreve Hazırız”

Sergi alanında konuşan Kıbrıs gazileri de tekrar göreve hazır olduklarının altını çizdi. 1974 yılı Kıbrıs Gazisi Hüseyin Onuk, “Bu uğurda şehit olan arkadaşlarımızı saygıyla yad ediyoruz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bize yine bize düşen bir iş olursa, göreve hazırız" diye belirtti.
59. Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi 7. Şubat’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.