SOKAK TOPLAYICILARI İÇİN KAYITLARIMIZ BAŞLIYOR.

03 Ekim 2022 12:05

BAĞIMSIZ ATIK TOPLAYICILARINA/SOKAK TOPLAYICILARINA ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI’NIN SIFIR ATIK SİSTEMİNE KAYIT OLMA ZORUNLULUĞU GELMİŞTİR.

Kayıtlar, belediyemize başvuran ve çalışma izni verilen bağımsız sıfır atık toplayıcıları/sokak toplayıcıları arasından yapılacaktır.

Çalışma izni yalnızca belediyemizce belirlenen şartlara uymayı taahhüt eden atık toplayıcılarına verilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

1. 1 Adet Biyometrik Fotoğraf,
  2. 18 yaş ve üzerinde olmak,
  3. Sultangazi’de ikamet ediyor olmak,
  4. Kimlik Belgesi ile bizzat başvuru yapılması.

TÜRK VATANDAŞLARINDAN BAŞVURUDA İSTENECEK EVRAKLAR

1. Başvuru Formunun doldurularak imzalanması,
  2. 1 Adet Biyometrik Fotoğraf
  3. Kimlik Belgesi Fotokopisi veya E-devlet Barkodlu Nüfus Kayıt Belgesi Örneği
  4. E devlet barkodlu Yerleşim Yeri (İkametgah Belgesi)
  5. E-Devlet üzerinden alınan Çalışma Belgesi/Sosyal Güvenlik Kayıt Sorgulaması
  6. Sürücü Belgesi Fotokopisi veya E devlet Sürücü Belgesi Bilgileri Çıktısı (varsa)

YABANCILARDAN BAŞVURUDA İSTENECEK EVRAKLAR

1. Başvuru Formunun doldurularak imzalanması,
  2. 1 Adet  Biyometrik Fotoğraf
  3. Kimlik Belgesi Fotokopisi
  4. İkamet İzin Belgesi Fotokopisi ve Adres Yerleşim Yeri Belgesi
  5. Çalışma İzni Belgesi fotokopisi(varsa)
  6. Sürücü Belgesi Fotokopisi(varsa)

SON BAŞVURU TARİHİ: Başvurular 31/10/2022 tarihi,  saat 16:00’ya kadar kabul edilecektir.

BAŞVURU YERİ: Sultangazi Belediyesi Ana Hizmet Binası Sıfır Atık Müdürlüğü (U.Mumcu Mah. Atatürk Bulvarı No:54 Sultangazi)

KAYIT İŞLEMLERİ TAMAMLANAN ATIK TOPLAYICILARI AŞAĞIDA BELİRTİLEN ŞARTLARDA ÇALIŞACAKTIR.

1. Belediyenin ilçe geneline yerleştirmiş olduğu sıfır atık ekipmanları ile belediyenin sistemine dahil edilen avm, konut, site, kurum, kuruluş ve işletmelerden atık alımı yapmayacak, mevcut sıfır atık sistemine zarar vermeyecektir.
  2. Toplama esnasında, belediye tarafından verilen bağımsız atık toplayıcısı kartını bulunduracak, lacivert iş elbisesi giyecek ve eldiven kullanacaktır.
  3. Atık toplamada kullanacağı aracının görsel bir kirlilik oluşturmaması için gerekli boya, bakım ve temizliğini yapacaktır.
  4. Atık toplamada kullanacağı araç için belediyeden uygunluk onayı alacak, belediye tarafından verilen karekodlu levhayı (Sultangazi Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Cebeci Mah. 2602 Sk. No:2) ‘nda aracına taktıracaktır.
  5. Atık toplama aracı olarak çekçek, 3 tekerlekli elektrikli bisiklet vb. motorsuz araçlar ile belediyenin onay verdiği diğer motorsuz araçları kullanacaktır.
  6. Topladığı atıkları belediyen izin verdiği Sultangazi sınırları içerisinde bulunan geri kazanılabilir atık aktarma merkezlerine veya çevre lisanslı atık işleme tesislerine taşıyacak ve atık teslimatını kendilerine verilen karekodu okutarak yapacaktır. Geri kazanılabilir atık aktarma merkezlerinin listesi belediye tarafından verilecektir.
  7. Atıklar açıkta taşınmayacak, üzeri kapalı olacak, dışarıdan görünmeyecektir.
  8. İş elbiselerini, bağımsız atık toplayıcısı kartlarını ve atık toplama araçlarını başkasına kullandırmayacak, kullananlar ve kullandırılanlar hakkında idari işlem yapılacak ve çalışma izinleri iptal edilecektir.
  9. Belediyemizce verilen bağımsız atık toplayıcısı kartı, iş elbisesi, çuvallar ve levha uygulanmış araçları ile Sultangazi ilçesi dışında toplama yapmayacaktır. Aksi durumların tespiti halinde çalışma izinleri iptal edilecektir.
  10. Atık toplama aracının dolması halinde topladığı atıklarını, aracından indirmeyecek herhangi bir yerde depolamayacak ve bekletmeyecektir.
  11. Çalışma izni iptal edilen toplayıcılar, iş elbiselerini ve kartlarını iade edecek, atık toplama araçlarındaki karekodlu levhayı ise idaremizin gözetiminde sökecektir.

KAYIT DIŞI ÇALIŞAN DİĞER ATIK TOPLAYICILARININ ÇALIŞMALARINA SON VERİLECEKTİR.

İLAN OLUNUR.