SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2018 YILI KURBAN SATIŞ ALANI ÇADIR TAHSİS KURASI

DUYURU

Kurumumuz tarafından her yıl aynı yerde kurulan Kurban Satış ve Kesim Sahası yıllarca Türkiye’nin en büyük kurbanlık pazarı olma unvanına sahip olmuştur. Ancak bu pazar için kullanmış olduğumuz saha, yapılan Kuzey Marmara Otoyolu çevre ve bağlantı yolları proje alanı içinde kalmıştır. Projede yer alan tünel inşaatının başlaması sebebiyle pazar alanımızın yaklaşık %70’i inşaat şantiyesi tarafından kapatılmış olup geriye kalan sahanın bir kısmı da rezerv saha olarak nitelendirilerek üzerinde faaliyet göstermemiz kısıtlanmıştır. Kurban Alanı Haritasını görmek için tıklayın.

Kullandığımız alanın bu denli küçülmesi çadır sayımızın da azalmasına sebep olmuştur. Çadır sayımızın azlığı ve talebin yoğunluğu göz önüne alınarak  kurbanlık hayvan satış çadırlarımızın kullanıcılara kiralanması usulünde değişikliğe gidilmiştir. Yıllardır pazara hayvan getiren üreticimizin olası mağduriyetlerinin en aza indirilmesi amaçlanarak yapılan bu değişiklikle geçtiğimiz yıllarda yapılan internet üzerinden satış sistemi kaldırılarak yerine noter çekilişi sistemi getirilmiştir.

Yapılacak olan çekiliş için Başvuru Formuna eklenecek evraklar şunlardır:

1 –  İşletme Tescil Belgesi    ( Belge örneği için tıklayınız )

2 – Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( İşletme Tescil Belgesi’nde yer alan TC numarasının ait olduğu kimlik için)

3 – Banka Tahsilat Makbuzu

KURAYA KATILIM ŞARTLARI

1 – Kura başvuruları 11.06.2018 Pazartesi günü başlayıp 26.06.2018 günü saat 17:00 itibariyle son bulacaktır

2  – Çekiliş tarihi 04.07.2018 Çarşamba günü saat 10:00 olarak belirlenmiştir.

3 – Yapılacak olan noter çekilişine katılmak için Belediyemize ait internet sayfasındaki ‘’Başvuru Formu’’nun doldurulması ve aşağıda bildirilen banka hesabına 2000 TL başvuru bedeli yatırılması gerekmektedir.

Halk Bankası Sultançitliği Şubesi

IBAN No: TR42 0001 2001 2080 0007 0000 01

4 – Çekilişte ismi çıkmayanlar yatırmış oldukları başvuru bedelinin bu başvuru formunda beyan edilen IBAN numarasına yatırılacağını, IBAN numarasının yanlış beyan edilmesi halinde Belediyenin herhangi bir sorumluluk almayacağını kabul etmiş sayılır.

Kişi çekilişte hak kazanırsa bu tutar çadır kira bedelinden düşülecek ve kalan miktar tahsil edilecektir.

5 – Çekiliş yeri Belediyemiz Nikah Salonu olarak tespit edilmiştir. Çekiliş sırasında başvuru sahipleri salonda bulunabilirler. Salonda bulunmayan başvuru sahiplerinin gıyabında çekiliş yapılacaktır. Çekiliş sonuçları aynı gün Belediyemizin internet sayfasında yayınlanacak olup ayrıca kayıtlı telefon numaralarına SMS gönderilerek duyurulacaktır.

6 – Kura başvurusu Belediyemize şahsen müracaatla yapılabileceği gibi internet üzerinden de yapılabilir. İnternet üzerinden yapılacak olan başvurularda Belediyemiz tarafından istenen belgelerin bilgisayar ortamında taranarak Başvuru Formundaki ilgili yere eklenmesi gerekmektedir. Yapılacak kurada hak kazananlardan bu belgelerin aslını Özel Kalem Müdürlüğü’ne ibraz etmeleri istenmektedir. Belgelerin aslını ibraz edemeyen başvuru sahipleri çekiliş sonucu kazanılan hakkın Belediye tarafından geri alınacağını kabul etmiş sayılır.

7 – Her İşletme Tescil Belgesi için yalnızca 1 (bir) kura hakkı belirlenmiştir. İşletme Tescil Belgesi üzerinde yazan İşletme No ve belgede yazılı olan TC numarası kullanarak birden fazla başvuru yapılamaz.

8 - 2018 yılı için  kuraya tabi tutulacak satış çadırı sayısı  211 (ikiyüzonbir) adet olarak tespit edilmiş olup çadırların kurulumu henüz yapılmamıştır. Çadırların kurulumu esnasında zeminden ve/veya harita üzerinde belirtilen sahaların kullanım izinlerinde/haklarında oluşacak menfi yada müspet değişiklikler sebebiyle Belediye idaresi toplam çadır sayısında artışa ya da eksiltmeye gitme hakkını saklı tutar.

9 – 07.12.2017 tarih ve 141 sayılı Belediye Meclisi Kararıyla çadır yeri tahsis ücretleri aşağıda bildirildiği şekilde tespit edilmiştir.

Ön Cephe : 8500 TL

Diğer Cepheler : 8000 TL

10 – Bu başvuru formunda katılımcı tarafından beyan edilen bilgiler Belediye tarafından doğru olarak kabul edilmiştir. Başvuru sahibi, aksi bir durumda çekiliş sonucu kazanılan hakkın Belediye tarafından geri alınacağını kabul etmiş sayılır.

11 – Çekiliş sonucu kazanılan çadır kiralama hakkı sadece kayıtlı olan İşletme No ve TC numarasına aittir ve bir başkasına devredilemez. Ancak, kurada çıkan yeri kullanmak istemeyen hak sahibi becayişle başka bir yere geçebilir ya da bu hakkını Belediyeye iade edebilir.

12 – Çekiliş sonucunda hak kazanan kişiler haklarından vazgeçmeleri halinde 13.07.2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar Belediyemize müracaat ederek çadırlarını iade edebilirler. İade işlemi sonrasında yatırılmış bulunan başvuru bedeli hak sahibine iade edilecektir. İade işlemi için yapılacak geri ödeme Başvuru Formunda belirtilen IBAN numarasına yatırılacaktır.

13 – Çekiliş sonucunda hak kazananlar arasında, Belediyemize bildirmek kaydıyla, yer değiştirme (becayiş) yapılması mümkündür. Çekiliş sonrasında becayiş yapmak istediklerini bir dilekçeyle bildiren hak sahipleri SMS yoluyla diğer hak sahiplerine duyurulacaktır.

14 – Çadır sayısı kadar çekiliş yapılmasının ardından hak sahipliği için yedek isim kurası yapılacak ve çekiliş sırasına göre liste oluşturulacaktır. Çadır iade edenlerin yerine bu listeden sıra ile hak tanınacaktır.

15 – Başvuru formunu doldurarak kuraya katılacak olan kişiler yukarıda belirtilen şartları kabul etmiş sayılır.

Kurban Satış ve Kesim Alanı ile ilgili tüm iş ve işlemler Belediye Özel Kalem Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Başvuru, yer teslimi, becayiş, iade ve diğer her türlü işlemleriniz için 0212 459 3401 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Başvuru Formu İçin Tıklayınız.